ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Ronald Jaarsma nieuwe coach honkballers HCAW | NH Gooi

Ronald Jaarsma nieuwe coach honkballers HCAW

  • Regio Streek
  • Thema Sport
  • Zaterdag 10 februari om 10:59 | bijgewerkt: om 11:18 uur
  • Thomas Brood

De honkballers van HCAW hebben een nieuwe coach gevonden. De 47-jarige Ronald Jaarsma is de opvolger van Danny Rombley die na twee seizoenen afgelopen zomer stopte bij de Noord-Hollandse honkballers.  

Ronald Jaarsma als coach van Amsterdam Pirates
Ronald Jaarsma als coach van Amsterdam Pirates|Henk Seppen/Orange Pictures

Jaarsma is momenteel nog op vakantie en was daarom nog niet beschikbaar voor een reactie. 

Het heeft lang geduurd voordat de honkbalclub een nieuwe coach wist aan te stellen. De Bussumers waren dicht bij een akkoord met Elton Koeiman van BSC Quick uit Amersfoort, maar dat ging op het laatste moment niet door. Zodoende begonnen de honkballers in december zonder hoofdcoach aan de voorbereiding op dit seizoen. 

"Het is wel lekker dat er nu wat meer structuur in het team komt"
HCAW-pitcher Lars Huijer

"Wij hebben een ervaren spelersgroep dus wij wisten wel wat wij de afgelopen maanden moesten doen. Het is wel lekker dat er nu wat meer structuur in het team komt. Wij willen dit jaar de Holland Series halen. Dat doe je met een bepaalde visie om daar te komen. Het is dan ook lekker dat wij nu een coach hebben die je kan motiveren en die visie kan uitdragen. Hij moet ons gaan managen", aldus pitcher Lars Huijer.

Holland Series

Afgelopen seizoen werden de Bussumers Europees kampioen, maar wisten ze zich niet te plaatsen voor de Holland Series (best-of-seven om het landskampioenschap van Nederland). In de play-offs werd HCAW door de latere landskampioen Amsterdam Pirates uitgeschakeld.

"Vorig jaar hadden wij best veel last van blessures. Hopelijk blijft iedereen fit. Ook moet je in het ritme komen. Vorig jaar werden wij "hot" voor- en tijdens het Europees kampioenschap. In de play-offs waren wij minder goed en was Amsterdam gewoon beter."

Vorig jaar werd HCAW'er Delano Selassa verkozen tot waardevolste speler van de hoofdklasse. Dat wekte interesse op uit het buitenland en zo speelt Selassa dit seizoen in Canada bij Capitales de Quebec. "In april speelt hij nog hier en daarna gaat hij naar Canada om te spelen. Bij de play-offs keert hij weer terug. Dat biedt ook kansen voor andere spelers."

Tekst loopt door onder foto

Pitcher Lars Huijer van HCAW
Pitcher Lars Huijer van HCAW|Orange Pictures

Kind van de club

De 47-jarige Ronald Jaarsma begon met honkballen bij HCAW. Als speler was hij actief voor de Bussumers en speelde hij voor het Rotterdamse Neptunus. In 2009 stopt hij met honkballen en was hij ondere andere assistent-coach van HCAW, het Nederlandse damesteam en Amsterdam Pirates.  

Van 2017 tot 2021 was hij de hoofdcoach van Neptunus. Met de Rotterdamse club was hij erg succesvol en werd hij twee keer landskampioen en won hij twee keer de Europa Cup. In 2022 was Jaarsma actief bij Amsterdam Pirates.

Ronald Jaarsma is de zoon van Ron Jaarsma, de man die dertig jaar lang sponsor was van HCAW. Op eigen wijze bouwde hij aan een topteam wat resulteerde in twee kampioenschappen eind jaren negentig (1996 en 1998). 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar sport@nhsport.nl of bel 088 - 850 51 52