ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Steeds vaker geruchten over wolven in ‘t Gooi: hoe bang zijn we? | NH Gooi

Steeds vaker geruchten over wolven in ‘t Gooi: hoe bang zijn we?

  • Afgelopen vrijdag om 09:34
  • Gooise streekredactie

Nu de wolf terug is in Nederland en zich af en toe ook in ‘t Gooi laat zien, gaat er geen maand voorbij dat er geen geruchten zijn over nieuwe gespotte wolven. Op straat reageren veel mensen nuchter, anderen zijn minder enthousiast.

NH Nieuws

De geruchten dat er een wolf was gezien waren er afgelopen week nog. Eerst was er een bericht over een wolf met welpjes. Een Eemnesser paardenpensionhouder zegt ook twee wolven te hebben gezien.

Toch zegt het Goois Natuurreservaat geen meldingen te hebben gehad van nieuwe wolven. De wolf wordt al een tijdje flink in de gaten gehouden.

De wolf is vaak het gesprek van de dag. De meningen verschillen flink. Sommigen kijken er niet van op en zien de wolf als een symbool van wilde natuur die terugkeert. "Het hoort erbij, die beesten zijn banger voor ons dan wij voor hem'', zegt een voorbijganger.

Anderen zijn minder gerust. "Prima dat die er is, maar ik ga niet meer wandelen in dat gebied”, klinkt het. “Straks grijpen ze mijn hond als hij lekker aan het spelen is op de hei”, zegt een ander.