ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Team NH Helpt steekt zelf handen uit de mouwen en knapt kinderboerderij op | NH Gooi

Team NH Helpt steekt zelf handen uit de mouwen en knapt kinderboerderij op

  • Gisteren om 19:30 | bijgewerkt: om 23:04 uur
  • Isabella Prins
NH Nieuws

Als team van nhhelpt.nl koppelen wij dagelijks mensen aan elkaar die hulp nodig hebben of iets zoeken. Heel mooi werk, maar zelf de handen uit de mouwen steken hadden wij nog niet gedaan. Onder het mom van dierendag reisden wij met acht man sterk naar kinderboerderij De Pluimgraaf in Naarden om de hooischuur te beitsen en een straatje te leggen.

Snapshot Video 253645 (02:06)
Beheerder Roos Moseman-Hom is blij met de hulp|NH Media

"Eigenlijk had ik dit in de zomer moeten doen", zegt beheerder Roos Moseman-Hom van de kinderboerderij. "Maar in mijn eentje red ik het niet." Haar twee vaste klusjesmannen zijn inmiddels te oud en de meeste vrijwilligers hebben fysieke problemen, waardoor zij niet kunnen helpen. Dus helpen wij een handje.

Redacteur Fieke Vreeburg staat hoog op een ladder tegen de hooiberg om spinrag te verwijderen. "Ik vind dat iedereen iets voor iemand moet doen, niet voor geld, maar gewoon omdat je iemand gelukkig maakt."

Presentator Rachel Morssink verwijdert klinkers omdat het pad door ondergrondse gangen van ratten is verzakt. Zij heeft voor de koffiepauze helaas geen nhhelpt taart meegenomen, maar NH-fan Frederique van Vrijberghe de Coningh komt langs met cake.

Snapshot Video 253645 (03:32)
Koffiepauze met cake|NH Media

Na een aantal uur staan zowel de schuur als de hooiberg in de beits en zijn alle klinkers uit de grond. Beheerder Roos is blij dat de gebouwen er weer een winter tegenaan kunnen, maar zoekt via nhhelpt.nl nog mensen die vaker kunnen helpen. 

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.