ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Spierballen kweken bij sloeproeien: "Dit ga je morgen voelen" | NH Gooi

Spierballen kweken bij sloeproeien: "Dit ga je morgen voelen"

  • Vandaag om 15:51 | bijgewerkt: om 16:14 uur
  • Rachel Morssink
NH Nieuws

Sloeproeivereniging De Spiering in Weesp is hard op zoek naar nieuwe leden. Verslaggever Rachel Morssink gaat langs voor een lesje. En dat is een goede work-out: "Let maar op, je kan morgen je kopje koffie niet meer vasthouden."

Sander Potjer: "Iedereen kan het leren"
Sander Potjer: "Iedereen kan het leren"|NH Media

"Sloeproeien is voor jong en oud", vertelt Sander Potjer. Hij is de voorzitter van Sloeproeivereniging De Spiering in Weesp. "Vanaf 18 jaar kan iedereen het leren." Zelf is hij al zo'n 25 jaar lid. "Het is echt een prachtige sport. Vooral de combinatie tussen fanatiek roeien en de gezelligheid na afloop vind ik mooi."

De roeiers zitten twee aan twee en hebben ieder één riem in handen. Brigitta Boonacker roeit op bakboord. "Je krijgt flinke armspieren hier, haha. Dat merk ik als ik colbertjes ga kopen, de mouw zit al snel te strak."

Weespersluis

Behalve samen trainen, kan je ook met je team meedoen aan allerlei sloeproeiwedstrijden. "We varen op de mooiste wateren van Nederland", aldus Sander. Dat beaamt mede-roeier Jos van Walree. "Denk bijvoorbeeld aan het rondje Muiden-Pampus-Muiden, dat is prachtig om te doen. Echt magisch."

Sander kan het iedereen uit Weesp en omgeving van harte aanraden om te komen sloeproeien. "Het is een leuke sport en bovendien een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen." Hij nodigt dan ook van harte mensen uit de nieuwe woonwijk Weespersluis uit. "Meld je bij ons, kom gewoon een keertje langs om mee te trainen, misschien raak je net als wij verslaafd." 

De oproep van Sander is hier te zien op nhhelpt.nl.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.