ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zo was Hilversum vijftig jaar geleden het decor van het Nederlands kampioenschap rolschaatsen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Maandag 18 maart om 16:00 | bijgewerkt: woensdag 20 maart om 10:51 uur
  • Petra de Beij

Hilversum was zo'n vijftig jaar geleden het decor van het Nederlands kampioenschap rolschaatsen. Op de vloer van de al jaren geleden gesloopte Expohal streden tientallen jongeren met elkaar om de trofee.

NH Nieuws

De bekende schaatsers Ard Schenk, Kees Verkerk en Atje Keulen-Deelstra zijn als scheidsrechter aanwezig bij de kampioenschappen voor jongens en meisjes van vijf tot dertien jaar oud.

Het feest is compleet als één van de winnaars van het NK Rolschaatsen de Hilversumse Anke Ooms is geworden. Uit handen van Ard Schenk krijgt ze een enorme beker en een prijzenpakket.

Zeven ton

En dan de plaats van handeling: de Expohal. Het bepalende gebouw is ook al jaren uit het Hilversumse straatbeeld verdwenen. Het gebouw was in 1958 onderdeel van de Wereldtentoonstelling in Brussel. Na de tentoonstelling kwam het opmerkelijke gebouw in de verkoop voor zeven ton. 

Het gemeentebestuur van Hilversum twijfelde geen moment en stapte in de bus naar Brussel om de aankoop te regelen. Het kabinet was minder blij met de overhaaste beslissing en schortte de verkoop op. Burgemeester Boot ging verhaal halen in Den Haag en wist alsnog het pand te bemachtigen.

600 jaar Hilversum

Voor de viering van 600 jaar Hilversum duikt Beeld & Geluid de archieven in op zoek naar bijzondere beelden over de Mediastad. Het komende jaar, elke maandag om de twee weken, laat NH Gooi online en op televisie deze bijzondere beelden zien. Zo zijn er beelden van de opening van de Beatrixtunnel in 1938, maar ook beelden van de bevrijding, het jubilerende radioprogramma Kleutertje Luister en de start van de Wisseloord Studio’s. De geschiedenis van Hilversum is tot het einde van het feestjaar 2024 gratis te bekijken in de lounge van Beeld & Geluid.

Op 12 oktober 1960 opende Prinses Irene de glazen hal met het parapludak dat een plek heeft gekregen aan de Soestdijkerstraatweg.

Eindelijk had Hilversum een grote overdekte accommodatie voor sporten, concerten en beurzen. Het haalde de vijftig jaar niet. In 1996 is het pand gesloopt.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Flashback Radio Show | Vandaag om 21:00.
  • Dancehits uit de jaren 70, 80, 90, 00 gepresenteerd door Marcel Hergaarden.
  • 40UP Beat | Vandaag om 23:00.
  • Mark van Dale
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren