ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nog geen zicht op tweede plek voor 'skaeve huse' na succes van Hilversums daklozenwijkje | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Donderdag 21 maart om 08:09 | bijgewerkt: om 08:39 uur
  • Petra de Beij

De zeven Gooise gemeenten zijn samen op zoek zijn naar een locatie voor een tweede 'woonwijkje' voor zorgmijdende daklozen die voor overlast zorgen in woonwijken. Hilversum heeft al zo'n woongemeenschap: Keerpunt Zuid. Er moet al langer een tweede locatie komen om nog eens vijf tot zeven daklozen op te vangen, maar dat laat nog op zich wachten. 

Keerpunt Zuid
Keerpunt Zuid NH Media

Het woonwijkje in Hilversum bestaat al zeven jaar en is een succes. Er worden daklozen opgevangen met verslavings- en psychische problemen, die voor hun onderdak in het wijkje met containerwoningen notoire overlastgevers waren in 'normale' woonwijken. 

Het project gaat uit van het zorgprincipe 'Housing First'. Begeleiding en opbouw van het leven van de cliënt begint pas als de persoon een dak boven het hoofd heeft. Het idee voor het woonwijkje is overgewaaid uit Denemarken, waar 'skaeve huse' al langer een begrip zijn. 

Nog geen plek

Sinds het wijkje er is, is het aantal klachten over overlast flink gedaald. Mede daarom ligt er al anderhalf jaar een plan voor 'een tweede Keerpunt'.

Dat staat elke drie maanden hoog op de agenda bij alle gemeenten, maar tot op heden is het nog steeds niet gelukt om een geschikte locatie te vinden, zo laat een woordvoerder van de regio weten. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

OLM

Vandaag om 16:00.

Terugluisteren