ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse personal trainer brengt tweede muziekalbum uit: 'Van mooie liedjes tot vol gas rammen' | NH Gooi
  • Thema Werk
  • Zaterdag 06 april om 10:00
  • Ingmar Meijer

Waar hij in zijn werk als personal trainer mensen beter laat voelen door te sporten, probeert Justin Duim met zijn muziek zijn luisteraars op een ander manier een goed gevoel te geven. In zijn vrije uurtjes is de Hilversummer bijna alleen maar bezig met muziek. Dat heeft eind februari geleid tot de release van zijn tweede korte album. "Van mooie liedjes tot vol gas rammen", zegt hij. 

Justin Duim, muzikant uit Hilversum, heeft zijn tweede album uitgebracht
Justin Duim (rechts) tijdens een optreden van The Jessie Beretta-band Justin Duim

The Jessie Beretta Loose Chife vol 1. is de titel van zijn nieuwste EP. Zoals de titel al verraadt, is het een Engelstalig album. Daarmee is hij weer terug in de taal waarin hij al liedjes schreef. Zijn eerste album, dat hij heeft uitgebracht onder de vlag van een platenlabel, was namelijk in het Nederlands. De reacties die hij heeft gekregen op zijn nieuwste muziekwerk zijn positief, klinkt het trots.

Maar waarom dan nu toch weer terug naar het Engels? "In het Nederlands schrijven is intiemer en complexer en daardoor uitdagender", deelt de Hilversummer. "Het Engels is veerkrachtiger en kun je meer met de woorden spelen", voegt hij eraan toe.

Studio induiken

Daar komt bij dat Justin al aardig wat zelf geschreven materiaal op de plank had liggen. Aanzet tot liedjes, songs die al half af waren of die hij al eens live op het podium had gespeeld voor publiek, maar nog nooit daadwerkelijk had opgenomen. Dat was de reden om hier nog eens goed naar te kijken en het studiootje in zijn huis in te duiken voor dit nieuwe project. 

Het is een lang traject geweest, zegt hij met een dikke glimlach als hij eraan terugdenkt. "Ik ben alles zelf gaan doen", zegt hij. "Dat betekende dat ik alle instrumenten moest snappen. De meeste dingen heb ik zelf ingespeeld, zoals de drums, de piano en de gitaar. En ik moest alle software snappen. Productioneel is dit voor mij een leerproces geweest."

Ieder vrij moment

Een liedje helemaal afmaken, kost hem gemiddeld drie maanden. Overdag is hij aan het werk in de Hilversumse sportschool en ook zijn twee kinderen verdienen de nodige liefde en aandacht, maar ieder vrij moment gaat zitten in zijn muziek. Wat zijn muziekstijl is? Dat is niet in een hokje te vangen, zo luidt de uitleg. Het is vooral heel divers. 

"Ik heb wel eens een tekst bedacht toen ik aan het schilderen was en op de ladder stond"
Justin Duim

Lang niet alles doet hij in zijn eentje. Zo heeft zangeres Rianne Brouwer dit keer ook meegeschreven. Justin is verguld dat hij met haar samenwerkt. "Ik ben verliefd op haar stem geworden vanaf het moment dat ik haar hoorde", bekent hij. Daarna heeft hij ervoor gezorgd dat zij met hem wil werken. 

Eigenlijk is hij ook altijd met muziek maken bezig. Of het nou een melodie of een tekst is. Het brein is altijd bezig. "Ik heb wel eens een tekst bedacht toen ik aan het schilderen was en op de ladder stond", vertelt hij. "Of het nummer Koning te rijk heb ik in vijf minuten geschreven. Ik zat op de fiets. De tekst kwam binnen. Ik ben afgestapt en heb het opgeschreven in mijn telefoon."

Mr. Miyagi

Duim is in Hilversum ook bekend als sporter. Als kickbokser stond hij in zijn jonge jaren nog wel eens in de ring. Nu is hij als personal trainer bij Van Hellemond Sport actief. Maar de liefde voor muziek gaat volgens hem verder terug dan die voor de sport. "Die is er altijd al geweest", zegt Justin. Naar eigen zeggen, heeft een Mr. Miyagi-figuur uit de Karate Kid-films hem leren boksen én muziek maken.

Inmiddels is het niet alleen maar muziek maken in zijn studio en uitbrengen, maar steeds vaker treedt Justin op. Dat doet hij sinds 2020. Dat gebeurt in wisselende samenstellingen. Soms doet hij het alleen, dan met Rianne en een andere keer weer met de band. Deze maand is een drukke maand voor Jessie Beretta. Zo staan er optredens gepland in Leiden, op Koningsdag in Bussum en komen de Hilversummers nog op de radio in Haarlem. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren