ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Familie en vrienden in de bres voor voormalig zwembadhouder Shiva | NH Gooi

Familie en vrienden in de bres voor voormalig zwembadhouder Shiva

  • Zaterdag 22 juni om 11:00 | bijgewerkt: gisteren om 17:39 uur
  • Daan Visser & Mika Mulder

Familie en vrienden van voormalig zwembadeigenaar Shiva de Winter zijn een crowdfundingsactie gestart om hem te helpen zijn juridische strijd voort te zetten. Zwembad ’t Gooische Bad werd gisteren ontruimd na een verloren rechtszaak tegen het voormalige administratiekantoor Fides. Initiatiefnemer Meinte Rebel hoopt met deze actie voldoende geld op te halen om het hoger beroep te financieren.

Zwemleraar Shiva de Winter
Zwemleraar Shiva de Winter|NH

Meinte Rebel kent Shiva de Winter al sinds hun middelbareschooltijd en is diep geraakt door de mogelijke gevolgen van de situatie. "Het gaat mij behoorlijk aan het hart dat er een kans bestaat dat hij met zijn gezin en zijn ouders op straat kan komen te staan", vertelt Rebel. "En dat er een zwembad waar honderden kinderen zwemles krijgen moet sluiten."

Shiva staat volgens Rebel bekend als een man met zijn hart op de juiste plek, die zich vaak inzet zonder winstoogmerk. Ondanks dat het bedrijf goed draait, dreigt Shiva door de rechtszaak alles te verliezen. Rebel hoopt met de crowdfunding te voorkomen dat “het onrecht zegeviert.”

Ontruimd zwembad

De Winter huurt het pand aan de Franciscusweg van het administratiekantoor Fides, waar hij het zwembad ’t Gooische Bad en zijn kantoor heeft gevestigd. De financiering voor het zwembad leende hij ook van Fides, waarbij de woningen van zijn gezin en zijn ouders als onderpand dienen.

De tekst gaat door.

Er ontstond een conflict tussen Shiva de Winter en het administratiekantoor Fides, waarbij onder meer discussie was over de opbouw van de schuld voor de aanleg van ’t Gooische Bad en de betaling van de huur. De Winter dreigt hierdoor zijn onderpand, zijn woning en die van zijn ouders, te verliezen.

Er volgt een rechtszaak waarna De Winter eind mei te horen krijgt dat hij de sleutels van zijn zwembad in moet leveren en zijn gehele inventaris moet laten staan. Het pand aan de Franciscusweg is gisteren uiteindelijk ontruimd. Maar daarmee laat De Winter het niet zitten. Hij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Oplossingen

Familie en vrienden zien de juridische situatie met lede ogen aan en het is Meinte die besluit de crowdfunding te starten. "We hopen uiteindelijk dat het vonnis wordt teruggedraaid en dat ze zo snel mogelijk in het zwembad terug kunnen keren. We hopen ook dat de partijen tot een akkoord kunnen komen, want die oplossingen liggen er. Dan kunnen de families ook door."