ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Na maanden nog steeds geen spoor van dader die man blind sloeg in Hilversums bos | NH Gooi

Na maanden nog steeds geen spoor van dader die man blind sloeg in Hilversums bos

  • Dinsdag 06 augustus om 16:50 | bijgewerkt: woensdag 07 augustus om 12:10 uur
  • Noor van Scherpenzeel

De politie heeft nog steeds niemand opgepakt voor de zware mishandeling in de Hilversumse Westerheide van afgelopen maart. Een 59-jarige man uit Bussum, die zijn hondje aan het uitlaten was, raakte hierbij zwaargewond aan zijn oog. Hij zou voor de rest van zijn leven aan één kant blind zijn. 

Politie stock algemeen
Politie stock algemeen|AT5

Woensdagochtend 13 maart, rond 8.15 's ochtends, liep de man met zijn hond het bos in vanaf de Jacob van Campenlaan in Hilversum. Een paar minuten later stuitte hij op een pad met een omgevallen boom. Daarnaast stond een zilvergrijze koepeltent met veel troep eromheen. 

De man maakte een opmerking over de rommel aan de tenteigenaar, waarna ze in een verhitte discussie raakten. Vervolgens krijgt de Bussumer meerdere raken klappen.

Tom Heutz van politie Midden-Nederland vertelde eerder bij Bureau NH: "Het slachtoffer werd meerdere keren hard op zijn hoofd geslagen. Als hij uiteindelijk weet te ontkomen aan de verdachte, keert de man met zijn hond terug naar huis met een zwaar verwond oog."
De man zou hevig hebben gebloed. 

Eerder besteedde we met opsporingsprogramma Bureau NH aandacht aan deze zaak:

Eenmaal thuis ging de Bussumer direct naar het ziekenhuis, waar hij hoort dat hij acuut moet worden geopereerd. Hij hoort hier ook dat hij waarschijnlijk voor de rest van zijn leven blind blijft aan één oog. 

Grote zoektocht

Na de mishandeling wordt een grote zoektocht gestart. Het bos heeft veel dichte bosvakken waar je je goed kunt verstoppen. Even werd daarom gedacht dat de dader mogelijk nog in het bos te vinden zou zijn. Maar een doorzoeking van boswachters en boa's levert niks op. 

De politie plaatste een maand na de mishandeling een signalement van de verdachte. Hieruit kwamen vijf tips, maar deze hebben destijds ook tot niks concreets geleid. 

Nog steeds opzoek

Ook nu laat de politie weten dat ondanks diverse getuigenoproepen, zowel lokaal als landelijk, nog geen verdachte in beeld is gekomen. Wel hopen ze nog steeds iemand op te kunnen pakken voor de ernstige mishandeling. 

De verdachte zou een Duitssprekende man zijn van ongeveer 1.90 meter. Hij is vermoedelijk tussen 35 en 40 jaar en heeft bruin haar. Op het moment van de mishandeling droeg hij een lichtblauwe jas en slippers. Naast zijn tent stond een bakfiets met een hoge velg en een klein voorwiel. Mogelijk rijdt hij daarmee nog steeds rond. 

De plek waar de mishandeling ongeveer plaatsvond, in de buurt van de Graaf Wichmanstraat: