21 juli: PauperPlaat Top 50 live vanaf het woonwagenkamp!   
De PauperPlaat Top 50 (die uit meer dan vijftig platen bestaat) komt dit jaar live van het woonwagenkamp. Het PauperTeam strijkt neer in het gezelligste kamp van Nederland om vijf uur lang de 'lijst der lijsten van de geen kwaliteit' te presenteren en vooral te draaien. Dat wordt weer meebrullen met de heerlijste feestnummers!   
    
De PauperPlaat Top 50. Dinsdag 21 juli. Vanaf 21.00 uur. Op NH Gooi!   
    

4 augustus: Schärfe die Sense   
Helene Fischer, Peter Maffay en Mickie Krause: alle Duitse helden komen voorbij tijdens het jaarlijkse vakantietripje van Scherp de Zeis: Schärfe die Sense. Geen Bruisend Nederpop, maar Deutsche Schallplaten. Twee uur lang Duitstalige muziek op NH Gooi.   
  
Schärfe die Sense. Dinsdag 4 augustus. Vanaf 21.00 uur. Op NH Gooi!   
   

Scherp de Zeis  
In Scherp de Zeis hoor je elke dinsdagavond, tussen 21.00 en 23.00 uur, Bruisend Nederpop voorbij komen: bandjes, singer-songwriters, gloednieuwe muziek, klassiekers uit het verleden, grote hits, verborgen pareltjes. Van Guus Meeuwis tot Kensington en van Doe Maar tot Suzan & Freek.    
 

Bruisende items    
Naast muziek en interviews met artiesten, bestaat het programma ook uit een vast aantal onderdelen waarin Nederpop vaak een rol speelt. Zo heeft het nieuws uit de wereld van de Nederlandse muziek ruimte gekregen in de rubriek NederNieuws en wordt er specifieke nieuws uit de omgeving in het Regionieuws behandeld. In het item Molen, Tulp & Grachtenpand, hoor je cultureel nieuws uit eigen land. Scherp de Zeis is ook op de live-podia te vinden tijdens Volop in de Schijnwerpers en de NederAgenda. In Bekend Herkend hoor je het origineel van een nummer en een fijne cover daarvan. Tijdens de ProostPlaat gaat Scherp de Zeis op zoek naar de favoriete Nederlandse feestplaten van de luisteraars uit Gooi en Eemland.  
 
ProostPlaat  
In de ProostPlaat is elke week ruimte voor jouw favoriete feestplaat om je maandagavond, werkweek én favoriete feestje mee te openen. Laat ons weten waarom juist dat nummer je zo vrolijk maakt en wie weet hoor je jouw nummer wel terug als de ProostPlaat in Scherp de Zeis!   

Volg Scherp de Zeis!     
Facebook:
 Facebook.com/ScherpdeZeis   
Twitter:
 Twitter.com/scherpdezeis   
Mail: scherpdezeis@nhgooi.nl   
Website: scherpdezeis.nl   
Instagram:
 Instagram.com/scherpdezeis     

Komende week

 • Scherp de Zeis (Schaerfe die Sense)
  Vandaag om 21:00 uur.

Terugluisteren

U kunt uitzendingen tot twee weken geleden terugluisteren. Fragmenten blijven onbeperkt beschikbaar.

 • Scherp de Zeis
  Dinsdag 28 juli om 21:00 uur.
  Luister terug

 • Scherp de Zeis (Pauperplaat Top 50)
  Dinsdag 21 juli om 19:00 uur.
  Luister terug

Fragmenten uit dit programma, zoals interviews, vindt u onder "Radio – Fragment gemist".

Bekijk alle fragmenten