ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Lezing door Dr. Edith Plantier in Dorpskerk Blaricum | NH Gooi
  • Dinsdag 21 februari 2023
  • Regio Blaricum
Dorpskerk Blaricum
Dorpskerk Blaricum

Dinsdag 21 februari geeft emeritus predikant Dr. Edith Plantier een lezing over bijna-doodervaringen. Een fenomeen van alle tijden, zelfs de oude Egyptenaren maakten er al melding van. Plato gaf in zijn boek de Staat een uitvoerig en ontroerend verslag van een bijna-doodervaring van de soldaat Er.
Ook ‘gewone’ mensen kunnen totaal onverwachte ervaringen hebben bij sterven en dood. Visioenen waarbij ze worden opgehaald door hun lang gestorven geliefden, een snelle terugblik op het voorbije leven, het gevoel van aanwezigheid van een kracht, plotseling licht. Soms geeft dat geheel nieuwe inzichten, soms ook staat hierbij een levens- of geloofsovertuiging in de weg.
Hoe ga je om met bijna-doodervaringen van jezelf en van anderen? Staat er iets over in de Bijbel? Valt een leven na dit leven te bewijzen? Een positief kritische benadering.

Edith Plantier kreeg bekendheid door haar boeken over pastorale supervisie en over sterven en rouw. Vooral haar proefschrift over Elisabeth Kübler-Ross veel waardering kreeg. Nu zij met emeritaat(pensioen) is werkt zij op freelancebasis, onder andere bij de kerkdiensten in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

De avond begint om 20.00 uur in de Dorpskerk in Blaricum.
Koffie en thee is beschikbaar vanaf 19.45 uur en na afloop (rond 22.00 uur) kan een glas worden gedronken.
U bent van harte welkom!

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Spreekuur

Vandaag om 09:30.

Terugluisteren