Fragment gemist - NH Gooi
  • NH Gooi Radio / NH Gooi TV
  • Nu op NH Gooi: Informatie niet beschikbaar

Fragment gemist

6FM Zaterdag

← Toon alles Programmainfo

6FM Zaterdag - Column door Hetty Eijbers.

De column van deze week bracht ons in Eemnes. Hetty Eijbers, oud-programmamaker van de AVRO, vertelt over de Kerstsfeer, het voorjaar, een familie-reünie en nog een uitsloofmomentje. De vlag, kleding, zoetigheid, rozen, kaarsen, een strikje voor de poes. Alles moest ineens oranje zijn...

Luister fragment

6FM Zaterdag - Formatie Laren.

Afgelopen week hadden we formateur Leo Janssen in onze uitzending. Helaas is door een technische storing de Podcast niet op onze site gekomen. Er was een hoop te doen rond persoonlijke verhoudingen en Larens Behoud ging verder praten met de VVD. We hebben eerder in onze uitzending gehoord hoe Liberaal Laren dit heeft ervaren. Leo Janssen dacht samen lijsttrekker Peter Calis van Larensbehoud voor Koningsdag tot een coalitieakkoord en collegevorming te komen. Peter Calis geeft een update.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Uitrol oranje PMD bakken in Hilversum.

Waar in andere delen van het Gooi we allang vier afvalbakken hebben is het de bedoeling dat de PMD-afvalbak vanaf mei wordt uitgerold in Gooise Meren, Hilversum, Wijdemeren en Weesp. Maar daar is niet iedereen blij mee. Al eerder waren er burgers uit Gooisemeren die aangaven de bakken niet kwijt te kunnen. We spraken met Igor Meuwese, algemeen directeur van de uitvoeringsorganisatie Regio Gooi en Vechtstreek, en met Meijndert Ruitenberg, voorzitter van wijkcentrum De Geus in Hilversum die het net als diverse andere Hilversummers niet ziet zitten met de vierde bak.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Nieuwe gedenktegels bij Herinneringsmonument.

Sinds 1995 staan op gedenktegels bij het herdenkingsmonument aan het Prins Bernhardplein in Huizen de namen van 43 oorlogsslachtoffers uit Huizen. De plaquettes waren echter onvolledig, dat bleek uit diverse verhalen die de ronde deden. Marijke Terlouw uit Huizen heeft uiteindelijk uitgezocht dat er nog 55 namen ontbraken (veel Joodse bewoners van Huizen).

Luister fragment

6FM Zaterdag - Coalitieakkoord Blaricum.

Afgelopen maandag 23 april is in Blaricum het coalitieakkoord getekend tussen de partijen Hart voor Blaricum, De Blaricumse Partij en CDA. Na afloop van de ondertekening sprak verslaggever Michel Stoeltie met de lijsttrekker en wethouder voor Hart voor Blaricum, Anne-Marie Kennis. Hij vroeg haar naar de belangrijkste speerpunten uit het akkoord.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Nieuwe coalitie Eemnes.

De nieuwe coalitie in Eemnes is een feit en afgelopen week werden er 3 nieuwe wethouders geïnstalleerd in Eemnes. Sven Lankreijer van de PvdA, Erwin van Dalen en Jan van Katwijk van Dorpsbelang. Jan van Katwijk vertelde ons meer.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Hilversum Alive gaat toch door!

Waar vorige week het grote nieuws was dat Hilversum Alive niet kon doorgaan door het ontbreken van de nodige subsidie, heeft B&W van Hilversum afgelopen dinsdag besloten toch 30.000 euro subsidie aan de stichting Hilversum Alive toe te kennen. Dit gebeurde op aandringen van Het Stadsfonds Hilversum. In onze uitzending licht de voorzitter van Hilversum Alive, Paul Hoogermolen een en ander toe.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Formatie Hilversum.

Afgelopen weekend heeft de VVD in Hilversum bekend gemaakt de formatiegesprekken met Hart voor Hilversum, Groen Links en CDA af te breken. De VVD wil D66 bij de gesprekken wil betrekken, omdat ze in het vorige college zo goed konden samenwerken met D66. Een gesprek met Frits Vogel, Fractievoorzitter van de VVD in Hilversum.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Craft Dates.

Petra Hoeksema, Lidy Nooij, Miriam Catshoek, Bregje Konings schreven het boek Craft Dates. Een Craft Date is een gezellige, inspirerende afspraak boordevol creativiteit om samen aan de slag te gaan. In dit fraaie boek lees je alles over hoe je een leuke en gezellige Craft Date kunt organiseren, en doe je originele ideeën op voor projecten die tijdens de date gemaakt kunnen worden. Het boek bevat een variatie van sfeerideeën, zelfmaakprojecten met verschillende technieken, voorbeelden voor styling en handige adressen. Kortom: alles voor een geslaagde date! Miriam Catshoek vertelt erover.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Overgang exploitatie Studio 21.

Afgelopen week werd bekend dat Oseven de exploitatie van Studio 21 op het mediapark overneemt en ook de dinershows die daar gehouden worden gaat organiseren. De verandering zou te maken hebben met de nieuwe strategie van RTL waarin de drijfveren van de consumenten meer centraal komen te staan. In de nieuwe strategie ligt de focus meer bij het bedenken en produceren en minder bij het exploiteren van het entertainment. Dus werd er gezocht naar een nieuwe exploitant. En die is gevonden in Oseven Events. Richard Jonker van Oseven gaf een inkijkje in de plannen.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Liberaal Laren niet in coalitie.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in Laren leek het voor de hand te liggen dat er een coalitie tot stand zou komen met Larens Behoud en Liberaal Laren. De laatste partij verdubbelde haar aantal zetels van twee naar vier. In onze uitzending van vorige week kon u horen dat Larens Behoud heeft gekozen voor voortzetting van de huidige coalitie met de VVD. Persoonlijke verhoudingen werd als reden opgegeven. Aan verslaggever Michel Stoeltie vertelt Maria Klingenberg van Liberaal Laren hoe dat nieuws bij haar partij is aangekomen.

Luister fragment

6FM Zaterdag - Nationale reddingbootdag KNRM.

Op zaterdag 28 april 2018 wordt weer de landelijke reddingbootdag gehouden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM. Ook KNRM Huizen doet mee. De bezoekers kunnen kennis maken met het reddingswerk op het water, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Mensen die redder willen worden kunnen zich laten informeren over deze mooie vrijwilligersfunctie. Ralf van Vegten vertelt wat de bedoeling is op deze dag.

Luister fragment