ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Laren wil alle stukken fusiebesluit zien | NH Gooi

Laren wil graag alle documenten zien die een rol hebben gespeeld bij het besluit van de provincie om de fusieprocedure voor Huizen, Laren en Blaricum te starten. Dat staat in de brief die het college heeft gestuurd naar de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland. Eerder deed Larens Behoud dit verzoek met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Maar dat werd door de provincie afgewezen.

Laren is inmiddels begonnen met een onafhankelijke toetsing van dit besluit en vindt de gevraagde informatie belangrijk om te begrijpen hoe de provincie tot dit besluit is gekomen dat zo’n grote impact heeft voor de gemeente en haar burgers.

Laren hoopt dat dit onderling verzoek tussen gemeente en provincie gehonoreerd wordt. Mocht de provincie het niet honoreren dat moet de brief, aldus de gemeente, worden opgevat als een verzoek in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur (wob).

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

De lunchclub

Vandaag om 12:00.

Terugluisteren