ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fractievoorzitters beloven beleid op sportgebied | NH Gooi

Moet Laren meer geld uittrekken voor de sportverenigingen of moeten de clubs zelf de broek maar ophouden? Tijdens het Politiek Café 't Gooi werd duidelijk dat in Laren grote behoefte is aan beleid op sportgebied en alle fractievoorzitters hebben beloofd de komende jaren geld vrij te maken voor de sportverenigingen. Hiermee had Elsemieke Havenga, die samen met Sportraad-collega en ex-voetballer Simon Cziommer aanwezig was, de buit stevig binnen.

Havenga: "Laren heeft qua sport echt een impuls nodig. Je kunt met sport zo veel bereiken, zoals sociale cohesie, talentontwikkeling en gezondheid en dan is het heel vreemd dat je als gemeente daar geen beleid op hebt." Gaat het dan om accommodatie, grond of de sport? "Ik denk een combinatie van die dingen", zei Havenga. "De gemeente is verantwoordelijk voor het feit dat wij in Laren met z'n allen goed en gezond kunnen leven en sporten. En dat ze daarom inderdaad verantwoordelijk is voor bepaalde infrastructuur. Hoe en wat, daar moet je het inhoudelijk over hebben. Maar ik vind dat het tot nu toe ad hoc en niet helder is wat je als gemeente wilt met sport. Als het gaat om cultuur dan staat Laren er top bij, maar als het gaat om sport moet er nog een slag gemaakt worden. We lopen in Laren echt achter." Het Politiek Cafe wordt uitgezonden op radio 6FM.

Bron: Laarder Courant De BEL

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren