ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Smiley volgt snelheid en intensiteit verkeer | NH Gooi
Wethouder Ton Stam (l) en Harry Ligter bij de smiley
Wethouder Ton Stam (l) en Harry Ligter bij de smiley

Woensdag 7 maart onthulde wethouder Ton Stam samen met Harry Ligter een snelheidsdisplay aan het Zevenend in Laren. Dit smiley-bord laat weggebruikers zien hoe hard ze rijden. Hierdoor worden ze aangespoord hun gedrag aan te passen, als dat nodig is. Daarnaast registreert het bord ook gedurende langere tijd hoeveel voertuigen er met welke snelheid rijden.

Omdat het een mobiel bord is, kan het naar behoefte worden ingezet om het verkeer tijdelijk te monitoren. Het bord aan het Zevenend is daar een voorbeeld van. Dit is geplaatst naar aanleiding van een petitie over de verkeerssituatie, die door Harry Ligter is aangeboden aan de wethouder. De komende maanden wordt gemeten hoe hard er gereden wordt op deze 30 kilometerweg.

Het bord aan het Zevenend is het eerste van in totaal drie borden die in Laren worden geplaatst. Ze zijn onderdeel van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan waarmee de gemeenteraad in januari heeft ingestemd.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren