ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eemnes ziet kansen voor ambtelijke fusie met Baarn | NH Gooi

Baarn en Eemnes zien serieuze kansen voor een ambtelijke fusie als de BEL-samenwerking stopt. Dat staat in een adviesrapport dat door de colleges van beide gemeenten is besproken.

Aanleiding voor deze verkenning zijn de plannen van de provincie Noord-Holland voor een fusie tussen Huizen, Blaricum en Laren. Zo’n fusie betekent het einde van de BEL-combinatie, de gemeenschappelijke ambtelijke organisatie van Blaricum, Eemnes en Laren. Daarom zijn Baarn en Eemnes in 2017 gestart met een onderzoek naar mogelijke samenwerkingsvormen. Uitgangspunt was het behoud van bestuurlijke zelfstandigheid van beide gemeenten.

Mocht de fusie in het Gooi niet doorgaan en de BEL-combinatie blijven bestaan dan wil Eemnes deze samenwerking graag voortzetten. Wel zal de gemeente de samenwerking met Baarn zoeken voor thema’s als ruimtelijke ontwikkeling, wonen en verkeer & vervoer. Eemnes is immers bestuurlijk meer op de Regio Amersfoort in de provincie Utrecht georiënteerd dan op de regio Gooi & Vechtstreek.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren