ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Op weg naar een Rookvrije Generatie | NH Gooi

Op 11 april gaat de campagne ‘Rookvrije Generatie Gooi en Vechtstreek’ van start. Kinderen die rookvrij opgroeien hebben een veel grotere kans om nooit te beginnen met roken. Als zij niet starten met roken, leven ze gemiddeld tien jaar langer én in betere gezondheid. De campagne streeft naar een rookvrije omgeving voor alle kinderen, zoals een rookvrij thuis, rookvrije kinderopvang, school, sportvereniging en speeltuin.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Naar schatting beginnen jaarlijks nog steeds zo’n 500 kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek met dagelijks roken. Acht op de tien rokers begint voor zijn achttiende; een periode waarin jongeren beïnvloedbaar zijn en extra gevoelig voor verslaving. Maar goed voorbeeld doet gelukkig goed volgen. Door kinderen een rookvrij voorbeeld te geven, is de kans veel kleiner dat zij ooit beginnen met roken. De ambitie van ‘Rookvrije Generatie Gooi en Vechtstreek’ is dat kinderen die vanaf 2019 in de regio worden geboren rookvrij kunnen opgroeien.

Op weg naar een Rookvrije Generatie
Regio Gooi en Vechtstreek sluit zich hiermee aan bij de landelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging maakt zich sterk voor een omgeving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken en de verleiding om zelf te gaan roken.

Initiatiefnemers
De landelijke beweging is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. In onze regio Gooi en Vechtstreek voert de GGD de campagne uit, in opdracht van de regiogemeenten. De GGD werkt onder andere samen met ziekenhuis Tergooi, sportverenigingen, speeltuinen, scholen en kinderopvangorganisaties.

Wie kunnen helpen?
Alle inwoners uit de regio kunnen hun steentje bijdragen door bijvoorbeeld hun eigen school, sportvereniging, speeltuin of kinderopvang rookvrij te maken. Tips, ervaringen en ondersteuning zijn verkrijgbaar via www.rookvrijegeneratiegv.nl of via facebook: @rookvrijegeneratiegv

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Vroeger of Later | Vandaag om 21:00.
  • Kleinkunst- en theatermuziek, met Jos Moll en Mischa Spelt
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix, met regionieuws.
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren