ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Expertmeeting over Huizer aanpak voor HBEL-gemeenten | NH Gooi
Wethouder Janny Bakker (staand) geet uitleg
Wethouder Janny Bakker (staand) geet uitleg

In het gemeentehuis van Huizen vond woensdag 25 april een expertmeeting plaats over de ‘SpiegelTeam-methode’. Tijdens de bijeenkomst werden kennis en ervaring over de Huizer aanpak gedeeld en keken de professionals samen hoe deze methode breder in Nederland kan worden geïmplementeerd.

Eén contactpersoon
In de gemeenten Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren wordt in het sociaal domein gewerkt met de zogenaamde SpiegelTeam-methode. Inwoners die behoefte hebben aan ondersteuning, hebben te maken met maar één contactpersoon. De contactpersonen werken in teams met deskundigheid op diverse terreinen: van Participatiewet, Jeugdwet en Wmo tot Schuldhulpverlening en Leerlingenvervoer. Inwoners bespreken met hun contactpersoon wat nodig is. Door de korte lijnen kan de eventuele benodigde ondersteuning snel worden geregeld. Een innovatieve en mensgerichte methode die door veel deelnemers aan de expertmeeting als vernieuwend werd aangemerkt.

Lessen
De experts bogen zich over de vraag welke lessen te leren zijn van de SpiegelTeam-methode. De uitkomsten van de expertmeeting zullen worden gebundeld in een pamflet en kunnen dan ook door andere gemeenten worden gebruikt.

Deelnemers
Aan de expertmeeting werd deelgenomen door de o.a. de voorzitter van Divosa, de directeur generaal van het ministerie van SZW, wethouders uit Huizen en Almere, wetenschappers, ervaringsdeskundigen, onderzoeks- en adviesbureaus en deskundigen vanuit de regio Gooi en Vechtstreek, de Vereniging Nederlandse gemeenten, het Nederlands Jeugdinstituut en de gemeente Huizen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Dance & Classics

Vandaag om 16:00.

Terugluisteren