• Regio Naarden
  • Thema Het weer
  • Maandag 11 mei om 10:21 | bijgewerkt: om 11:04 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Na een noodgedwongen wekenlange sluiting gaat speelpark Oud Valkeveen aanstaande woensdag weer open. Het speelpark verwelkomt eerst abonnementhouders en wil stap voor stap ook andere bezoekers weer toelaten.

Speelpark Oud Valkeveen liever vandaag dan morgen weer open
Speelpark Oud Valkeveen liever vandaag dan morgen weer open Speelpark Oud Valkeveen

Het grote Naarder speelpark heeft de afgelopen weken gewerkt aan een 'coronaprotocol': er zijn regels opgesteld als het gaat om hygiëne en afstand houden. Daarnaast mogen alleen kinderen de attracties in, ouders mogen niet instappen. 

Het speelpark stelt dat kinderen weer vrij mogen rondbanjeren door het park, maar doet wel een oproep aan ouders om afstand van elkaar te houden. Er worden maatregelen genomen om daarbij te helpen.

Oud Valkeveen wacht nog wel op toestemming van de gemeente om te toiletten en eettentjes ook te mogen openen. "Maar we hebben vertrouwen dat we daar samen met de gemeente afspraken over kunnen maken", vertelt parkmanager Jan Willem de Langen. 

Eerste stap

Het verwelkomen van abonnementshouders noemt het speelpark een eerste stap. De komende weken wordt gekeken of alle genomen maatregelen voldoen of dat er nog iets moet worden verbeterd. Als alles goed loopt, wordt de losse kaartverkoop weer opgestart. Ook dan wordt er een maximum gesteld aan het aantal bezoekers. 

;

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren