ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naarder vogelhospitaal luidt noodklok: "Zwaar onder druk door coronavirus" | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Maandag 08 juni 2020 om 15:29 | bijgewerkt: om 18:50 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Het Naarder vogelhospitaal staat zwaar onder druk omdat er de afgelopen dagen honderden vogels worden binnengebracht die hulp nodig hebben. Die hulp is er niet altijd: het aantal vrijwilligers is mede door het coronavirus tot een minimum gezakt.

Steeds meer lege hokken in het Vogelhospitaal in Naarden
NH Nieuws / Noes van den Heuvel

Hoe groot de druk is, blijkt wel uit het aantal vogels dat de afgelopen dagen naar het vogelhospitaal wordt gebracht. Vorig weekend stond de teller op tweehonderd jonge vogels, ook de dagen ervoor kwamen er tegen de honderd per dag.

"Er staan nu op bepaalde dagen helemaal geen vrijwilligers of stagiairs klaar om mee te helpen"
vogelhospitaal naarden

Dat er zo veel vogels naar het Naarder vogelhospitaal worden gebracht is op zich niets nieuws. Maar waar er normaal vele vrijwilligers en stagiairs klaar staan om de vogels te helpen, is dat nu niet zo. "Er staan nu op bepaalde dagen helemaal geen vrijwilligers of stagiairs klaar om mee te helpen met de verzorging van de dieren. Dat betekent dat de twee vaste medewerkers alles zelf moeten doen", laat het vogelhospitaal weten. Dat komt vooral door de coronamaatregelen. "Vanwege de coronamaatregelen werken onze vakbekwame medewerkers in kleine teams, dit maakt het lastig om het rooster op een normale manier in te vullen."

Telefoon roodgloeiend

De twee medewerkers zijn de hele dag bezig met het verzorgen van de vogels, de hokken schoonmaken, elk half uur voeren en als het moet ook contact opnemen met de dierenarts. En dat terwijl de telefoon ondertussen roodgloeiend blijft staan met mensen die ook gewonde vogels willen komen brengen.

De twee medewerkers van het vogelhospitaal maken lange dagen van vaak veertien uur. Het werk blijft binnenstromen. "Tot overmaat van ramp heeft onze collega-opvang in Soest al een opnamestop moeten instellen omdat ze te vol zitten. Vele dierenambulances wijken daarom ook naar Naarden uit."

Helpende handjes

Het Naarder vogelhospitaal laat weten dringend op zoek te zijn naar vrijwilligers die een paar uurtjes per week kunnen helpen. Natuurlijk zoeken we vrijwilligers om de vogels te verzorgen, maar ook voor meer algemene taken zoeken we hulp. Denk hierbij aan het schoonhouden van de ruimtes, kantine en behandelkamer, het inschrijven van de vogels of het bijhouden van het groen rondom het vogelhospitaal."

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Zaterdag

Vandaag om 10:00.

Terugluisteren