• Regio Weesp
  • Thema Het weer
  • Vrijdag 19 juni om 13:23 | bijgewerkt: om 14:11 uur
  • Redactie

WEESP - Nu de grenzen langzaam weer opengaan, komt ook het toerisme weer op gang. Bovendien gaan veel mensen erop uit in eigen land. Voor Cora Sloot het uitgelezen moment de VVV Weesp weer te openen. Ze heeft alleen een probleem, een deel van de vrijwilligers wil niet meer ingeroosterd worden uit angst alsnog met het coronavirus besmet te raken. 

Terras Weesp
Terras Weesp Gemeente Weesp

Op 1 juli wil Cora het VVV-punt in hotel Hart van Weesp openen. Maar van de zes vrijwilligers hebben al twee aangegeven niet te willen komen uit angst voor besmetting. Een aantal anderen twijfelen. 

"Je wijst toch dingen aan op een brochure en dan sta je dicht bij de mensen. En vaak raken mensen een brochure aan en leggen ze het weer terug. We weten niet zo goed hoe we dat moeten doen", vertelt Cora die het VVV-punt coördineert aan NH Nieuws. 

Cora en haar team komen binnenkort even bij elkaar om de boel te bespreken. "Ik heb gelukkig inmiddels al een toezegging van iemand die wel weer wil beginnen. Het VVV-punt is in een hotel dus mensen kunnen sowieso wel ergens terecht. Dat is al fijn."

Afwachten 

Het zal nog afwachten zijn hoe druk het gaat worden. Toch verwacht Cora wel een behoorlijke aanloop. "Weesp is altijd geliefd geweest bij dagjesmensen. Ook de buitenlandse toerist zal eerder voor een klein stadje als Weesp kiezen, dan de drukte in Amsterdam", vertelde ze eerder aan Weespernieuws.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Vroeger of Later

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren