ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversumse horeca worstelt met coronaregels: "Vooral 's avonds discussie" | NH Gooi

HILVERSUM - Het naleven van de coronamaatregelen op de terrassen blijkt voor Hilversumse horecaondernemers niet altijd even makkelijk. Niet alle terrasbezoekers houden zich aan de regels en dat zorgt nog met regelmaat voor discussie, zo blijkt uit een evaluatie van de gemeente en de horecaondernemers. 

De eerste terrasgasten in Hilversum
NH Nieuws/Joost Lammers

Hilversumse horecazaken hebben sinds deze maand de deuren weer geopend, nadat ze maanden dicht waren door het coronavirus. Een bezoekje aan de kroeg, een restaurant of een terras kan weer, maar wel onder voorwaarden. Zo zijn er maximaal dertig gasten welkom en moeten de gasten anderhalve meter afstand houden. 

De horecaondernemers stellen dat het lastig blijft om te vertrouwen op de eigen verantwoordelijkheid van de gasten die de terrassen bezoeken. Zo komen er af en toe groepen samen op het terras die zeggen dat ze een gezin vormen, maar waar het horecapersoneel sterke twijfels over heeft. Dat loopt regelmaat uit op een discussie. 

"We willen graag klantvriendelijk blijven en gastvrij, maar het loopt regelmatig uit op discussie"
Hilversumse horeca-ondernemers

Een ander probleem is dat terrasgasten nog regelmatig gaan schuiven met het terrasmeubilair. Dat is normaal gesproken vaak geen probleem, maar de terrassen zijn nu zo opgebouwd dat terrasgasten anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Daar is secuur over nagedacht. 

De horecaondernemers stellen dat het vooral in het weekend en later op de avond lastig is. "We willen graag klantvriendelijk blijven en gastvrij, maar het loopt regelmatig uit op discussie", zo klinkt het. 

Extra scherp op handhaving

De horecaondernemers hebben met de gemeente afgesproken meer te gaan letten op het naleven van de regels. Dat betekent dat gasten nog vaker worden aangesproken en op de regels worden gewezen. Sommige horeca-ondernemers zetten daar ook extra (getraind) personeel voor in. 

De gemeente doet ook een oproep aan de gasten zelf. "We hopen echt met z’n allen dat de gasten de noodzaak zien om zich aan de regels te houden, zodat iedereen een leuke zomer kan hebben en de horeca gastvrij kan zijn", aldus een woordvoerder.

Corona in 't Gooi
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
💬 Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via Whatsapp. App 'NH GOOI AAN' naar 0888505651

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • ONAIRWIN | Vandaag om 19:00.
  • Erwin Bakker. Volg ons op Instagram @onairwin
  • Scherp de Zeis | Vandaag om 21:00.
  • Bruisend Nederpop, met Hylke Steggerda.
Net gemist?

All Inclusive

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren