• Regio Laren
  • Vrijdag 26 juni om 12:51 | bijgewerkt: om 12:53 uur
  • Sjoerd Stoop

LAREN - Goed nieuws voor Laarder kinderen: er is dit jaar toch een kermis. De kermis zou vanwege het coronavirus dit jaar niet doorgaan. Maar nu er afgelopen week verdere versoepelingen van de coronamaatregelen zijn aangekondigd, kunnen er over een week toch een paar attracties staan. 

Kermis stock
Kermis stock Adobe Stock

De zomerkermis van Laren is een van de oudste tradities van het dorp. Al tientallen jaren komen ouders, opa's en oma's met hun kinderen naar de kermis. De teleurstelling was dan ook groot dat de kermis door het coronavirus voor het eerst sinds jaren niet door kon gaan. 

Afgelopen week werd bekend dat kleine evenementen weer mogen. De Larense kermisorganisatoren zijn meteen aan de slag gegaan en hebben binnen een paar dagen toch een kermis weten te regelen. Zo groot als normaal wordt het niet, maar toch staan er vanaf volgende week vrijdag tien dagen lang vier attracties in Laren. 

De attracties worden verspreid door het centrum neergezet, zodat kermisbezoekers langs de verschillende attracties kunnen wandelen. Daarmee wordt voorkomen dat het op een centrale plek heel druk wordt. 

Ook de kermismis gaat door

Ook de traditionele 'kermismis' gaat gewoon door. Normaal gesproken wordt op de kermiszondag een kerkmis gehouden op de botsautobaan. Die wordt deze keer verplaatst naar de overbekende poffertjeskraam.

De mis zelf kan hoogstwaarschijnlijk alleen bijgewoond worden door kermisexploitanten zelf, maar er wordt ook gekeken hoe andere bezoekers toch naar binnen kunnen. De mis wordt ook met een livestream uitgezonden.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Weekend Live

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren