ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naarden krijgt eerste natuurbegraafplaats in de regio: plek voor 400 graven | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Zondag 22 november 2020 om 09:00
  • Carlijn Kolk

NAARDEN - Op begraafplaats Nieuw Valkeveen in Naarden wordt volgend jaar de eerste natuurbegraafplaats in de regio aangelegd. Het komt op het deel van het terrein dat nog niet gebruikt wordt door de begraafplaats. 

Algemene begraafplaats Nieuw Valkeveen Naarden
Algemene begraafplaats Nieuw Valkeveen Naarden

De gemeente laat weten dat de algemene begraafplaats gezien de bosachtige omgeving een geschikte plek is voor deze manier van begraven. De gedachte achter natuurbegraven is het teruggegeven worden aan de natuur én nabestaanden een mooie omgeving bieden om in te herdenken. Waar de grafrechten voor een traditioneel graf voor minimaal 10 jaar worden afgegeven, zal dat voor een graf op de natuurbegraafplaats voor 50 jaar zijn.

Inrichting

De natuurbegraafplaats zal in het noordoostelijke deel van de bestaande begraafplaats komen. Om precies te zijn, is 10.300 m² hiervoor bestemd. Op dit moment wordt het gebruikt als extra parkeerplaats op drukke dagen bij Speelpark Oud Valkeveen. 

Tekst gaat door onder de foto.

Inrichtingsplan natuurbegraafplaats
Gemeente Gooise Meren

Er zal wel het een en ander moeten gebeuren voordat de natuurbegraafplaats in gebruik genomen kan worden. Een aantal bomen wordt gekapt voor de aanleg van paden. Daar komen veertig nieuwe bomen voor terug. Een centrale open plek biedt ruimte voor een kleinschalige ceremonie. De natuurbegraafplaats is straks toegankelijk vanaf de hoofdingang, maar ook vanaf de zij-ingang aan de Oud Huizerweg waar vijf parkeerplaatsen komen. 

De begraafplaats biedt ruimte voor ongeveer 400 natuurgraven en is naar verwachting in mei 2021 klaar.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren