ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Deze Naarder straat slaat de kerstversiering dit jaar over: vorig jaar ging het flink mis | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Het weer
  • Vrijdag 27 november 2020 om 07:08
  • Noes van den Heuvel

NAARDEN - Met de feestdagen op komst hangt er door heel Naarden-Vesting weer kerstverlichting. Eén straat blijft dit jaar echter donker: een deel van de Marktstraat heeft geen kerstverlichting nadat het vorig jaar gruwelijk misging. Bij het ophangen van de kerstverlichting vorig jaar trok een hoogwerker de gevel van een huis los.

Een ontzette gevel door feestverlichting in Naarden
Het bewuste huis in Naarden staat al een jaar in de steigers. NH Nieuws/Sjoerd Stoop

De steigers die een jaar later nog altijd tegen het huis aan staan, zijn een stille herinnering aan het voorval van een jaar geleden. Toen werden met een hoogwerker staalkabels gespannen, waar de kerstverlichting later aangehangen zou moeten worden.

De kabels zouden vastgemaakt worden aan een 'anker' dat aan de huizen zit, maar dat ging fout. Op het moment dat de hoogwerker de kabels aan het spannen was, raakte de kabel bekneld. De hoogwerker wilde remmen, maar gaf gas en trok met alle geweld een deel van de gevel van een van de huizen los. Het gevolg: veel schade, waar de bewoner van het bewuste huis nog altijd mee zit. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Een ontzette gevel door feestverlichting in Naarden
De schade is goed te zien. NH Nieuws/Sjoerd Stoop

Jaar later nog altijd schade

Een jaar later is dat dus nog altijd niet opgelost, al stelt de bewoner van het huis dat dat er wel aan zit te komen. Hij spreekt van een hoofdpijndossier.

Na lang getouwtrek tussen verschillende betrokkenen, zoals de gemeente en de aannemer, hoopt hij de steigers voor zijn huis nog dit jaar kwijt te zijn. "De aansprakelijkheidsverzekering, gemeente Gooise Meren en ik staan nu eindelijk met de neuzen dezelfde kant op, dus hopelijk is het zo snel mogelijk afgerond", laat hij weten aan NH Nieuws. Daarna moet het herstel kunnen beginnen. 

Kerstlampjes

Maar ook al gaan de steigers misschien snel weg, de kerstlampjes keren zeker dit jaar niet terug. De gedupeerde bewoner vertelt dat veel van zijn buren erg zijn geschrokken van het voorval vorig jaar en dat de straat erg huiverig is geworden. Veel buren willen daarom geen toestemming meer geven voor de lampjes. Een andere buurtbewoner wil juist dat de gemeente actie gaat ondernemen, waardoor ze misschien voor kerst nog verlichting in hun straat kunnen hebben. Maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag.

Een ontzette gevel door feestverlichting in Naarden
De rest van de straat is wel feestelijk verlicht. NH Nieuws/Sjoerd Stoop

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren