ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoogbejaarde Naardense (91) van duizenden euro's bestolen door nepagenten | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Hulpdiensten
  • Woensdag 06 januari 2021 om 16:45 | bijgewerkt: om 18:02 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Een hoogbejaarde Naardense vrouw (91) is maandag door twee mannen bestolen van duizenden euro's. De mannen deden zich voor als politie-agenten.

Politie stock
Politie

De vrouw werd maandag rond 15.00 uur gebeld door een man die zich voordeed als medewerker van de politie. De 'agent' vroeg om haar bankgegevens, vanwege een zogenaamde aanhouding. Op het moment dat de vrouw nog aan de telefoon was, belde er een 'collega in burger' aan bij haar huis aan de Amersfoortsestraatweg. Deze man vertelde de vrouw dat ze haar pinpas op kwamen halen. 

Nog dezelfde middag namen de twee daders duizenden euro's op van de rekening van de vrouw. Daarna stapte de vrouw naar de echte politie. 

Zoektocht naar daders

De politie spreekt van een 'laffe daad' en laat weten op zoek te zijn naar de twee mannen. De man die bij de vrouw aanbelde was een witte jongeman. Hij had een mondkapje op, droeg nette kleding, had kort donker haar en een slank tot normaal postuur. De politie roept mensen die meer weten of die mogelijk iets gezien hebben op zich te melden. 

Politie vraagt nooit om bankgegevens
De politie laat weten nooit te vragen naar bankgegevens en zeker niet telefonisch. Daarnaast zegt de politie dat agenten 'in burger' zich altijd eerst moeten legitimeren als politieagent.
Mensen die een nepagent aan de deur krijgen, worden opgeroepen om meteen met alarmnummer 112 te bellen. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren