• Regio Laren
  • Thema Wonen
  • Vrijdag 29 januari om 17:08
  • Sjoerd Stoop

LAREN - De kans wordt steeds groter dat de Gooise broedplaats De Groene Afslag behouden blijft als er straks een nieuwbouwwijk wordt gebouwd op Crailo, op de grens van Bussum en Laren. De broedplaats hoopt al langer op een vaste plek. 

Lucas Mol De Groene Afslag
Lucas Mol De Groene Afslag NH Nieuws

De Groene Afslag werd twee jaar geleden geopend. Het project verleent onderdak aan een groot aantal duurzame ondernemers. De broedplaats staat op het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum op Crailo en zou aanvankelijk tijdelijk zijn, omdat het terrein bebouwd wordt. Er komt een grote nieuwbouwwijk. 

De broedplaats is in twee jaar tijd een succes geworden en heeft ondertussen tientallen mensen aan een baan geholpen. Dat was ook de reden dat Lucas Mol, de drijvende kracht achter De Groene Afslag, hoopte dat de broedplaats een definitieve plek kon krijgen op Crailo.

Tekst gaat verder onder artikel.

Dat lijkt nu te gaan lukken. Nadat De Groene Afslag afgelopen jaar al een intentieovereenkomst sloot met projectontwikkelaar GEM Crailo, lijkt er nu een geschikte locatie gevonden voor de broedplaats. De Groene Afslag heeft haar zinnen gezet op gebouw de Spiegelhorst, een voormalig lesgebouw van defensie. Het gebouw zou op een duurzame en circulaire manier getransformeerd moeten worden.

De Groene Afslag wil haar intrek nemen in een deel van het gebouw. In de rest van het gebouw zou ruimte zijn voor ongeveer 40 goedkopere huurappartementen. GEM Crailo gaat binnenkort praten met woningcoöperaties over de ontwikkeling daarvan. 

De Groene Afslag heeft een businessplan en een ontwerp voor het gebouw gemaakt. Er wordt de komende tijd verder onderhandeld, maar de kans is groot dat De Groene Afslag en GEM Crailo snel tot een overeenkomst komen. 

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

NH Gooi Chill

Vandaag om 18:00.

Terugluisteren