ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naarder scouts kunnen bijna terrein weer op na verwoestende brand | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Het weer
  • Dinsdag 23 maart 2021 om 13:44 | bijgewerkt: om 13:48 uur
  • Sjoerd Stoop

NAARDEN - Anderhalve maand na de verwoestende brand die het clubhuis geheel in de as legde, kunnen de scouts van de Naarder scouting Olav nog deze week hun terrein weer op. "We hebben nog veel te doen, maar we kunnen nu voorzichtig gaan werken aan de wederopbouw", zegt Jeroen Bolweg. 

Afgebrand scoutinggebouw Naarden
NH Nieuws / Mark Arents

Het gebouw van de scouts brandde begin vorige maand op een koude winterochtend tot de grond toe af. Hoe de brand is ontstaan, weten de scouts nog altijd niet. "Het enige dat we weten is dat de brand niet is aangestoken. Toen de brandweer aan kwam, waren alle ramen en deuren dicht. Dat is op zich wel een fijne gedachte, maar we zouden dolgraag willen weten hoe het vuur dan wel begonnen is."

Het scoutingterrein werd na de brand hermetisch afgesloten. Het terrein moest eerst worden schoongemaakt, omdat bij de brand asbest is vrijgekomen. Dat werk heeft een paar weken geduurd en is nu zo goed als klaar. "Als alles goed gaat, wordt het terrein deze week vrijgegeven. Dan is het echt helemaal schoon. Dat is ook het eerst moment dat we het terrein echt weer op kunnen", vertelt Bolweg. "Afgelopen week hebben we al even mogen rondkijken op een deel van het terrein. We hebben al een deel van de schade kunnen opnemen. Die is natuurlijk flink, maar we zijn niet tegen extra tegenvallers aan gelopen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Terrein scouting naarden drone
Het terrein waar het afgebrande clubhuis stond Scouting Olav

Hoewel de brand letterlijk roet in het eten heeft gegooid, hopen de scouts er komend vaarseizoen 'gewoon' te staan. "Er moet heel wat gebeuren, want qua boten is er het nodige verloren gegaan. Het gaat om boten die je niet zo snel meer terugkrijgt door ergens te kopen. Sommige dingen zijn zelfs helemaal niet verkrijgbaar of moeten speciaal gemaakt worden, zoals masten. Dat maakt het lastig, maar we doen wat het kunnen om alle scouts straks gewoon weer te kunnen ontvangen."

Nieuw clubgebouw

Op een nieuw clubhuis moeten de scouts voorlopig nog wachten. De hoop is nu gevestigd op een noodgebouw, om in ieder geval mee vooruit te kunnen en spullen in op te kunnen slaan. "We kijken of we een soort container kunnen neerzetten als noodoplossing. Dat geeft ons ook de tijd om te kijken naar de nieuwbouw. We moeten met de gemeente en de eigenaar van de grond gaan kijken wat we kunnen doen en bovenal wat het ons gaat kosten. Al met al loopt het natuurlijk aardig in de papieren."

De scouts staan door de brand hoe dan ook voor een enorme kostenpost en verwachten zeker meer dan 75.000 euro nodig te hebben om alle schade te kunnen dekken. "Dat is naast het geld dat we van de verzekering terug krijgen. Hoeveel dat zal zijn, weten we nog niet", aldus Bolweg.

Een inzamelingsactie heeft ondertussen meer dan 35.000 euro opgehaald. "Een geweldig bedrag, maar we zijn er nog niet."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren