ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal Gooise coronabesmettingen met kwart omlaag | NH Gooi
  • Dinsdag 14 september 2021 om 17:44 | bijgewerkt: om 22:47 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week gedaald: vergeleken met een week geleden ligt het aantal positieve tests met een kwart lager. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
NH Nieuws / Sjoerd Stoop

Van alle Gooise gemeenten ligt het aantal nieuwe positieve tests vooral in Hilversum en Huizen een flink stuk lager.

Huizen heeft desondanks van de hele regio relatief het hoogste aantal besmettingen. Afgelopen week zijn er per 100.000 inwoners 104,2 mensen positief getest. Dat komt neer op 43 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met 73 mensen een week eerder.

Laren heeft minste besmettingen

Laren heeft van de hele regio relatief de minste nieuwe besmettingen. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 17,7 mensen positief getest. Dat komt neer op twee mensen. Een week geleden waren dat nog vijf mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente. Tekst gaat verder onder de kaart:

Geen sterfgevallen, drie nieuwe ziekenhuisopnames

Afgelopen week werden er drie mensen met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Dat waren er een week geleden ook al drie.

Er overleed afgelopen week niemand in de regio aan de gevolgen van het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in 't Gooi sinds het begin van de corona-uitbraak blijft daarmee staan op 264.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren