ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Aantal coronabesmettingen verder omlaag, ondanks stijgingen in gemeenten | NH Gooi
  • Dinsdag 21 september om 15:56 | bijgewerkt: om 16:00 uur
  • Sjoerd Stoop

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week verder gedaald: vergeleken met een week geleden ligt het aantal positieve tests tien procent lager. Opvallend is wel dat enkele afzonderlijke gemeenten wel een redelijke stijging in de cijfers zien. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum
Er staan elke dag flinke wachtrijden bij de coronateststraat in Bussum NH Nieuws / Sjoerd Stoop

Nagenoeg alle Gooise gemeenten melden lage besmettingscijfers, al zijn voor onder meer Hilversum, Laren en Weesp de coronacijfers wel toegenomen, waarvan Weesp de voornaamste uitschieter is.

Voor Weesp verdubbelde het aantal nieuwe coronabesmettingen zo'n beetje. De stad heeft daarmee meteen relatief het hoogste aantal besmettingen van de regio. Afgelopen week zijn er per 100.000 inwoners 111,5 mensen positief getest. Dat komt neer op 22 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met 12 mensen een week eerder.

Blaricum heeft minste besmettingen

Blaricum heeft van de hele regio relatief de minste nieuwe besmettingen. In de gemeente werden afgelopen week per 100.000 inwoners 34,7 mensen positief getest. Dat komt neer op vier mensen. Een week geleden waren dat nog zeven mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente. Tekst gaat verder onder de kaart:

Eén sterfgeval, één nieuwe ziekenhuisopname

Afgelopen week is er één persoon met coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis. Dat waren er een week geleden nog drie.

Er overleed afgelopen week één persoon in de regio aan de gevolgen van het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in 't Gooi sinds het begin van de corona-uitbraak staat daarmee staan op 265.

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kerk en Samenleving

Vandaag om 09:00.

Terugluisteren