ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gooise gemeenten roepen jongeren op: 'lever je steekwapen in' | NH Gooi
  • Woensdag 06 oktober 2021 om 18:20 | bijgewerkt: donderdag 07 oktober 2021 om 09:39 uur
  • Sjoerd Stoop

Gooise gemeenten roepen jongeren en jongvolwassenen op om hun steekwapens zoals messen in te leveren. Zij worden tijdens het inleveren van steekwapens niet bestraft voor wapenbezit. Dit om de regio een stukje veiliger te maken. 

Mes
Adobe Stock

De Gooise gemeenten doen mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens, volgende week maandag. Dat gebeurt omdat ook in 't Gooi te merken is dat het wapengebruik door jongeren toeneemt, stelt burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum.

Het initiatief van de regionale actie komt van burgemeester Crys Larson van Wijdemeren. “Ik vind het belangrijk dat we ook in de regio duidelijk maken dat het bij je dragen van een steekwapen strafbaar is. Jongeren zijn zich daar vaak niet van bewust. En eenmaal met een mes op zak loopt een woordenwisseling sneller uit op een steekpartij. Dus doen we een oproep: maak je keuze en lever je wapen in, dat kan met deze inleveractie zonder straf en anoniem", zegt ze. 

Jongeren en jongvolwassenen kunnen volgende week anoniem hun steekwapens inleveren op de politiebureaus van Hilversum, Huizen en Naarden. Daar staan inlevertonnen klaar waar wapens in gegooid kunnen worden. Mensen die hun wapen in komen leveren hoeven zich niet te verantwoorden en lopen dus ook geen risico dat ze bestraft worden voor wapenbezit. 

Meer gemeenten

Al met al doen meer dan tweehonderd gemeenten mee aan de actie. Hoeveel wapens er worden ingeleverd wordt aan het eind van volgende week bekend gemaakt. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren