ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Zangeres Meau breekt door met hit 'Dat heb jij gedaan': "Heel persoonlijk verhaal" | NH Gooi
  • Regio Weesp
  • Zaterdag 25 december 2021 om 09:00 | bijgewerkt: om 09:02 uur
  • Ron Flens

De 21-jarige zangeres Meau uit Weesp brak dit jaar door bij het grote publiek met het nummer 'Dat heb jij gedaan'. Het nummer bestormde alle hitparades en komt zelfs al de Top 2000 binnen. In het nieuwe jaar staat Meau op Pinkpop en in een vol Ziggo Dome in het voorprogramma van Suzan en Freek. "Zenuwachtig? Welnee, ik heb er gewoon vet veel zin in!", zegt Meau. In Culture Club een interview met deze nieuwe popster. Verder belichten we de tentoonstelling 'Het ruige landschap' in het Stedelijk Museum Alkmaar. 

NH Nieuws

Toen Meau het nummer Dat heb jij gedaan schreef, had ze geen idee dat het wel eens een hit zou kunnen worden. Het nummer gaat over een giftige relatie met een jongen waarin de jonge zangeres een paar jaar geleden zat. "Het is een heel persoonlijk nummer en had niet verwacht dat zoveel mensen zich erin zouden kunnen verplaatsen", vertelt Meau. "Maar nu blijkt dat juist heel veel mensen zich er in herkennen. Als je in zo'n situatie zit voel je je vaak niet begrepen. En nu ze mijn liedje horen denken ze: 'wow ik ben niet alleen hierin'." 

Meau Hewitt groeide op in Weesp. Daar beleefde ze een onbezorgde jeugd. "Het is een leuk, klein stadje. Echt ons kent ons" De 11-jarige Meau deed mee aan Kinderen voor Kinderen en mocht de solostem zingen in het nummer Jongensmeid.

"Het was super leuk! Maar ik stond er helemaal niet bij stil dat het wel heel bijzonder was voor een kind om daaraan mee te doen", vetelt Meau met een brede lach op haar gezicht. "Ik dacht gewoon: lekker zingen!" Meau leefde in het moment en dat doet ze eigenlijk nu weer; genieten van alles dat ze meemaakt.

Tekst gaat verder onder de video.

NH Nieuws

Als Meau van iemand uit de familie de muziekgenen heeft geërfd, dan moet dat wel van haar Surinaamse opa zijn. Hij speelde in de band Sonora Paranamera. "Ik zong met hem vaak liedjes aan de piano. Dat was erg leuk." Helaas is haar opa overleden en heeft hij het succes van zijn kleindochter niet meer mogen meemaken. 

Meau ziet gretig uit naar het nieuwe jaar. Ze staat op het beroemde festival Pinkpop, treedt op als voorprogramma van Suzan en Freek in het Ziggo Dome en haar tour met haar eigen band is al uitverkocht. Ze ligt er niet wakker van dat ze straks voor een enorm publiek op Pinkpop staat. "Nee helemaal niet. Het geeft juist enorm veel adrenaline als ik eraan denk. Ik heb er gewoon vet veel zin in!", lacht Meau.

Snapshot Video 225908 (08:34)
Snapshot Video 225908 (08:34)

Verder in Culture Club aandacht voor de tentoonstelling 'Het ruige landschap', met schilderijen van de 17e-eeuwse Alkmaarse schilder Allart van Everdingen in het Stedelijk Museum Alkmaar. Het verslaggeversduo Sarah en Freya gaat kijken en uitzoeken wie die Allart nou eigenlijk was en waarom hij naar Noorwegen ging om daar ruige landschappen te gaan schilderen.

De tweeling spreekt met conservator Christi Klinkert die zich een aantal jaren verdiept heeft in het leven en werk van Allart van Everdingen. "Omdat er geen dagboeken zijn van Allart weten we het niet zeker waarom hij ging", zegt Christi. "Misschien dacht 'ie van: 'kom ik ben nog jong en niet getrouwd, ik ga het avontuur tegemoet'."

Ruige natuur

Veel Hollandse en Vlaamse schilders in de 17e eeuw gingen naar Italië om daar inspiratie op te doen. Allart van Everdingen ging naar Scandinavië. Hij schilderde er de ruige natuur. "Allart was gek op watervallen. Hij heeft er tientallen geschilderd. Daar was hij ook goed in", vertelt conservator Christi. "Hij schildert het water ook waterig zodat je de rotsen eronder nog goed kan zien. Water is niet alleen maar blauw of donker. Dat had hij goed begrepen." 

De tentoonstelling is nu niet te zien omdat het Stedelijk Museum Alkmaar vanwege de lockdown tot 14 januari dicht is. Als de lockdown dan opgeheven wordt, is de tentoonstelling dan nog een weekend te zien tot en met 16 januari. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Yorrin, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

ONAIRWIN

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren