ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Laatste loodjes voor bouw Hilversumse tunnel: na twee jaar nu zo goed als klaar | NH Gooi
  • Thema Werk
  • Dinsdag 03 mei om 15:10 | bijgewerkt: om 15:11 uur
  • Sjoerd Stoop

Het werk duurt al pakweg twee jaar en veel Hilversummers weten ondertussen niet beter dan dat de Oosterengweg aan de oostkant van het dorp een alsmaar grotere bouwput wordt, maar dat nadert het einde: de komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de tunnel. 

Bouwwerkzaamheden Alexiatunnel Hilversum
Bouwwerkzaamheden Alexiatunnel Hilversum Stans van den Broek

De lange tunnel wordt aangelegd voor de komst van de snelle HOV-bus door de regio, die vanaf komend najaar de regio beter met elkaar verbindt. Een makkelijke klus blijkt de aanleg van de tunnel echter niet: het werk bleek hoe dan ook al niet makkelijk en zou lang duren, maar door een hoop tegenvallers werd alles nog eens lastiger en duurde het langer. 

En dat terwijl de bouwwerkzaamheden voor best veel overlast zorgen. Er wordt bij veel buurtbewoners letterlijk in hun voortuin gewerkt. Daarnaast zorgt het werk voor flinke verkeersomleidingen.

Laatste werkzaamheden

De tunnel zelf is nu zo goed als klaar. De komende weken tot maanden worden de laatste details afgehandeld. Zo moet er nog een laag asfalt worden aangebracht, moet alles nog worden herbestraat en komt er nog een hoop groen, vertelt bouwmanager Marc Draak. 

Daarnaast moet er onder meer nog gewerkt worden aan de fietspaden en moet de boel eenmaal boven weer aangesloten worden op de bestaande straten. Ook de voetgangerstrappen moeten nog worden afgemaakt. 

Bouwmanager Marc Draak geeft een rondleiding door de tunnel. Tekst gaat verder onder de video. 

Er staat weer een digitale rondleiding voor je klaar met mooie beelden vanaf de werkvloer én van boven. Bouwmanager Marc Draak neemt je in de video mee de onderdoorgang in en laat je zien waar de afgelopen maanden aan is gewerkt👷‍♀️👷. Veel kijkplezier! #Hilversum #HOV #Alexiatunnel

Posted by HOV in 't Gooi on Tuesday, May 3, 2022


Testwerkzaamheden

Als de tunnel straks klaar is, moet alles nog volop getest worden. "Dus wat je straks gaat zien is dat de tunnel voor je gevoel klaar is, dat er niks meer gebeurt, maar dat we hier nog wel aan het testen zijn. Dat is om ervoor te zorgen dat alle systemen goed met elkaar werken. 

Tot de tunnel komende zomer open gaat, blijven de omleidingen nog wel in stand. Vanaf augustus gaat de weg weer open voor het verkeer. Dat is nog ruim op tijd voor de komst van de snelle HOV-bus, want die rijdt naar verwachting pas aan het einde van het jaar. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • All Inclusive | Vandaag om 19:00.
  • Ton Ensink is je gastheer in het muzikale en informatieve All Inclusive hotel.
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 21:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Jazznotes

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren