ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar explosie bij Huizer woning | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Hulpdiensten
  • Zaterdag 23 juli 2022 om 18:10 | bijgewerkt: om 18:34 uur
  • Redactie

In het onderzoek naar de explosie bij onder andere een woning aan de Roef in Huizen is een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 50-jarige man uit Utrecht, zo meldt de politie aan RTV Utrecht. 

De Roef Huizen afgezet
De Roef in Huizen is afgezet Inter Visual Studio

De man werd begin deze week opgepakt, maar staat inmiddels weer op vrije voeten. Wel blijft hij verdachte in de zaak.

Eerder werd in de zaak al een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden.  De politie kwam de man op het spoor bij het onderzoek naar andere explosies.

De onrust in Huizen begon op zondag 3 juli. Toen besloot burgemeester Niek Meijer twee woningen te sluiten tot en met 13 juli gesloten omdat er volgens politie en justitie een dreiging uitging naar de twee woningen.

Op de dag zelf waren bepantserde wagens en speciale eenheden van de politie aanwezig. Maar in de loop van de week er afgeschaald na nieuw veiligheidsadvies van de politie. In de nacht van 9 op 10 juli ging bij de woning aan de Roef alsnog een explosief af.

Duidelijkheid en rust 

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de woningen nog zeker 28 dagen vergrendeld blijven. "Vanuit mijn zorg voor de bewoners van de woningen en voor omwonenden voel ik mij genoodzaakt om het besluit tot sluiting van beide woningen opnieuw te verlengen. En dat besluit neem ik zelfs voor een langere periode, namelijk een sluiting van 28 dagen. Dat geeft duidelijkheid aan de bewoners en draagt bij aan rust in de buurt", zei burgemeester Niek Meijer toen. 

Bovendien geldt er nog steeds een gebiedsverbod voor de bewoner van de woning waar de explosie plaatsvond, dit uit veiligheidsoverwegingen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren