ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizen krijgt definitief nieuw hotelschip voor asielzoekers: 190 plekken voor 6 maanden | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 27 september om 09:33 | bijgewerkt: om 22:22 uur
  • Mark Arents

Dezelfde plek, hetzelfde doel, maar een ander schip: Huizen krijgt er halverwege oktober een opvangplek voor asielzoekers bij. Net als begin dit jaar wordt er een hotelschip aangelegd in de werkhaven, laat de gemeente weten. Op het schip kunnen maximaal 190 asielzoekers tijdelijk worden opgevangen, na zes maanden moet het schip weer weg.

Hotelboot voor asielzoekers Huizen
Hotelboot voor asielzoekers Huizen NH Nieuws / Mark Arents

Ditmaal gaat het om het schip de MS Fortuna. Op dit moment is de verwachting dat het schip in Huizen aankomt op 15 oktober en dan door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gereed kan worden gemaakt voor opvang. In de week van 24 oktober worden dan de eerste asielzoekers verwacht.

De seinen voor een nieuw hotelschip stonden in Huizen al even op groen. De gemeenteraad liet eind augustus al blijken dat ze graag wilde meedenken met het COA om nieuwe opvangplekken te realiseren. Alle afspraken rondom onderwerpen als veiligheid en begeleiding zijn toen ook al door de gemeenteraad behandeld.

Opvang Huizen

Het hotelschip dat vanaf januari tot en met begin april in Huizen lag, kon op veel steun rekenen vanuit de inwoners van Huizen. Meerdere initiatieven werden snel opgezet door de Vrijwilligerscentrale, kerken en moskeeën. Het schip telde toen net iets minder opvangplekken, namelijk 150, maar voor de rest lijken de kaders rondom het nieuwe schip vrijwel identiek.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren