ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wijdemeerse wethouder stapt na drie maanden op, 'het vraagt helaas te veel' | NH Gooi
  • Donderdag 29 september 2022 om 13:27 | bijgewerkt: om 13:28 uur
  • Daan Visser

De Wijdemeerse wethouder Stan Poels is uit het college gestapt. Hoewel het college pas drie maanden geleden is geïnstalleerd, vraagt de functie volgens Poels 'meer dan hij als persoon kan bieden'.

Stan Poels
Stan Poels vertrekt als wethouder na drie maanden Gemeente Wijdemeren

De PvdA/GroenLinks-wethouder van onder anderen het Sociaal Domein en Volkshuisvesting maakte zijn vertrek bekend via een ingezonden brief. "Met lichte twijfel (vanwege de financiële en organisatorische problemen van onze gemeente) maar vol goede moed ben ik in juni 2022 met het wethouderschap gestart", zo schrijft hij. 

"Ondertussen is gebleken dat de genoemde financiële en organisatorische problemen nog ernstiger zijn dan we dachten tijdens de gesprekken over de vorming van de huidige coalitie", vervolgt hij.

Poels verwijst naar de grote tekorten in het huishoudboekje van de gemeente. Zo groot zelfs dat het aannemelijk is dat de gemeente onder verscherpt toezicht van de provincie komt te staan en bezuinigingen onoverkomelijk lijken te zijn.

Volgens Poels 'vraagt het vak ook veel van je'. "Het vraagt meer dan dat ik bij de start van het college veronderstelde en meer dan ik als persoon kan bieden." Het college is nog aan het kijken hoe de portefeuilles van de vertrokken wethouder waargenomen gaan worden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Hoger dan de torenspits

Vandaag om 08:00.

Terugluisteren