ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Mo en Avani presenteren Hilversumse talkshow: eerste uitzending over Oekraïense vluchtelingen | NH Gooi
  • Regio Hilversum
  • Woensdag 03 mei om 17:00
  • NH Gooi

Hilversum heeft een nieuwe talkshow: vanuit het centrum van Hilversum is vanaf vandaag wekelijks LAB Mediaplein Talks te zien op NH Gooi. De presentatie is in handen van Avani Kille en Mohamed Alnour, twee talentvolle Hilversumse scholieren. 

NH Nieuws

De eerste uitzending staat in het teken van Oekraïense vluchtelingen in Hilversum. Avani en Mohamed gaan in gesprek met zes studenten van de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. 

De studenten maakten als afstudeerproject video’s voor NH Nieuws over het leven van Oekraïners in Hilversum. Dit deden ze niet alleen voor een mooi schoolcijfer: "Er zijn altijd veel vooroordelen over vluchtelingen waar ze ook vandaan komen. We willen bijdragen aan het beeld dat kijkers van NH Gooi hebben over vluchtelingen", vertelt één van de studenten.

Heftige verhalen

Bij het produceren van de video's kwamen de studenten heftige verhalen tegen: "Je hoort verschrikkelijke dingen, die je zelf ook een plekje moet geven. Het helpt om erover te praten. Je maakt het van dichtbij mee, waardoor je anders naar vluchtelingen en gebeurtenissen kijkt. Dat vind ik heel waardevol."

Hilversum blijkt vooral een gastvrije gemeente, volgens de studenten. "Er zijn veel gastgezinnen, veel vrijwilligers. Mensen komen zelf met initiatieven."

Taalbarrière

De presentatoren praten ook met Yara en Natalia, beiden gevlucht vanuit Oekraïne. Ze vertellen over hun reis naar Nederland en de uitdagingen waar ze nu voor staan. Natalia: "Mijn grootste probleem was het leren van de taal. Soms wilde ik gewoon ergens weggaan, omdat ik niet goed kon communiceren."

Dit herkent ook Yara: "Er is soms een taalbarrière, maar Nederlanders zijn erg open en aardig. Ze doen echt hun best voor ons."

LAB Mediaplein

Lab Mediaplein is een initiatief van Stichting Mediaplein, waarin drie Hilversumse culturele organisaties participeren: Bibliotheek Hilversum, Museum Hilversum en Beeld & Geluid.

De opnames van de talkshow vinden plaats in het LAB Mediaplein aan de Gooische Brink in Hilversum. LAB Mediaplein is de plek waar nieuwe programmering wordt ontwikkeld, waarin media en de Hilversummer centraal staan. LAB Mediaplein loopt hiermee vooruit op de realisatie van de nieuwe Kerkbrink en de verhuizing van de bibliotheek naar de Gooische Brink.  

LAB Mediaplein Talks is een productie van Stichting Mediaplein en komt tot stand in nauwe samenwerking met NH Media en MOOS productiehuis/ROC van Amsterdam. Belangrijke samenwerkingspartners zijn Hilversummers.nl en NH Gooi

LAB Mediaplein
LAB Mediaplein aan de Gooische Brink Petra de Beij/NH Nieuws

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren