ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Karen Heerschop waarnemend burgemeester Castricum | NH Gooi
  • Thema Politiek
  • Dinsdag 23 mei 2023 om 20:55 | bijgewerkt: woensdag 24 mei 2023 om 11:52 uur
  • Redactie

Karen Heerschop is door de commissaris van de Koning benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Castricum. Ze neemt het stokje over van Toon Mans die deze maand na 12 jaar afzwaaide als burgervader. Het duurt nog zeker 10 maanden voordat er een nieuwe 'echte' burgemeester voor Castricum is gevonden.

Waarnemend burgemeester Castricum
Karin Heerschop waarnemend burgemeester Castricum Provincie Noord-Holland

Per 1 juni begint Toon Mans aan een nieuwe baan als bestuursvoorzitter van onderwijsinstelling Twijs in Haarlem. Totdat er een opvolger voor hem is gevonden neemt Karen Heerschop (63) het ambt waar. Heerschop was eerder waarnemer in Zeevang en Wijdemeren, en begon haar politieke carrière in Hilversum waar ze vijf jaar wethouder was.

'Aanvoerder'

De procedure voor de werving van een nieuwe burgemeester is inmiddels begonnen, maar de verwachting is dat het tot eind maart duurt voordat hij of zij zal beginnen. Castricummers is inmiddels gevraagd wat voor burgemeester zij het liefst zien.

Uit de 663 reacties komt naar voren dat het dorp graag een 'enthousiaste aanvoerder' wil, 'die de grenzen zoekt, verandering niet schuwt, anderen betrekt bij plannen en een blik op de toekomst heeft. Op 1 juni wordt de profielschets vastgesteld door de gemeenteraad.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren