ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Opbouw eerste Stadsfestival in Hilversum is begonnen | NH Gooi

Opbouw eerste Stadsfestival in Hilversum is begonnen

  • Vrijdag 07 juli 2023 om 09:30 | bijgewerkt: om 15:33 uur
  • Erik Bootsman
NH Nieuws

Zaterdag begint het eerste Stadsfestival in Hilversum. Het marktplein in het dorp wordt omgetoverd in een festivalterrein met alles wat daar bij hoort. De line-up met artiesten is gelijk al overweldigend. Nederlandse topartiesten als Racoon, Jett Rebel, Van Velzen en Snelle komen optreden. Het festival is een initiatief van de Hilversumse muzikant Jochem Winterwerp, bekend van Only Seven Left, The Voice of Holland, Daredevils en de Winterbrothers.

Festivalterrein Hilversum in opbouw
Festivalterrein Hilversum in opbouw|Erik Bootsman
Volgend jaar bestaat Hilversum 600 jaar. Misschien moeten we dan een extra dag organiseren
Jochem Winterwerp

Er is ook nog een tweede podium: De Social Club. Hier staan geen bands maar bekende dj's hun 'ding' te doen. Qmusic is er met Het Foute Uur, Jody Bernal en The Hoff. Dit deel van het evenement wordt gepresenteerd door de Hilversumse dj Michiel Veenstra van KINK.

Succes

Het festival wordt voor de eerste keer georganiseerd in Hilversum. Het succes hangt  volgens Jochem Winterwerp af van gelukkig kijkende mensen op het festival. 

"ik zit nu al al te denken aan Hilversum 600 jaar." zegt Jochem. "Misschien moeten kunnen we dan een extra dag doen." Financieel is het festival nog niet uit de kosten. "Maar het is een investering in de toekomst". Zegt hij.