ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 25 lege jerrycans gevonden langs pad in Laren, politie sluit drugsafval uit | NH Gooi

25 lege jerrycans gevonden langs pad in Laren, politie sluit drugsafval uit

  • Vrijdag 14 juli 2023 om 15:10 | bijgewerkt: om 17:22 uur
  • NH Gooi

Langs de Vredelaan in Laren zijn zo'n 25 voornamelijke blauwe jerrycans gevonden. De jerrycans waren zo goed als leeg. Na onderzoek van de politie wordt drugsafval uitgesloten. Het gaat om afvaldumping, zo laat de woordvoerder weten. 

De gevonden jerrycans langs de Vredelaan in Laren
De gevonden jerrycans langs de Vredelaan in Laren|Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

De jerrycans zijn rond 13.00 gevonden langs de Vredelaan, niet ver van het viaduct over de A1. De politie werd ingeschakeld en die hebben de brandweer opgeroepen ter ondersteuning. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de vondst niets te maken heeft met drugs, maar dat het gaat om afvaldumping.

Geen natuurschade 

De jerrycans waren zo goed als leeg. Hoewel ze op hun zij lagen, waren de doppen er goed opgedraaid. Mede daardoor gingen de hulpdiensten er al snel vanuit dat er niets in de natuur gelekt zou zijn. Dat vertelde de woordvoerder van brandweer Gooi & Vechtstreek eerder deze middag aan NH. De brandweer heeft voor de zekerheid metingen verricht, maar schade voor het milieu blijkt er niet te zijn.