ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoe herken je een echte 'Gooische' vrouw? | NH Gooi

Hoe herken je een echte 'Gooische' vrouw?

  • Gisteren om 11:46
  • Eva Doesborgh & Roosje Schröder

Het aftellen kan beginnen: aanstaande zondag verschijnt namelijk het nieuwe seizoen van Gooische Vrouwen. Of je typetjes zoals Cheryl, Claire, Anouk en Roelien daadwerkelijk tegenkomt in 't Gooi, blijft natuurlijk de vraag. NH Gooi ging op pad.

In de vorige seizoenen van de populaire serie is een beeld geschetst van de levensstijl die bepaalde Gooise vrouwen er op na kunnen houden. De serie geeft eigenlijk een stereotypering van wat de kenmerken van een Gooise Vrouw zouden zijn. Maar volgens Gooise jongeren zijn dit soort dames in hun streek toch een uitzondering.

Mocht je ze toch 'in het wild' willen spotten, moet je volgens de Gooise jeugd vooral eens rondkijken in de chique wijken van Laren, Blaricum en in de Bussumse wijk Het Spiegel.

De Gooise vrouw schijnt daar volgens kenners makkelijk te herkennen te zijn aan haar merkkleding, de dure auto en haar 'werkloze' bestaan. Desgevraagd vinden dezelfde Gooise jongeren dat het met de Gooise kenmerken bij hun eigen moeders wel meevalt: die zijn naar eigen zeggen blijkbaar minder Goois.

Cheryl en de rest

De actrices hebben de afgelopen jaren hun Gooise decor aan de kant geschoven en zijn allemaal hun eigen weg ingeslagen. Inmiddels kruisen hun wegen weer en shoppen ze gezamenlijk in de mooiste wijken van Laren. Dit alles dankzij regisseur Will Koopman. Zij bracht, tegen alle verwachtingen in, de vier weer samen op hun vertrouwde plek: 't Gooi.