ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naardenees (80) thuis bruut overvallen en beroofd van auto, verdachte uur later gecrasht | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Thema Ongeval
  • Zaterdag 23 maart om 12:05 | bijgewerkt: maandag 25 maart om 10:21 uur
  • Jouri Bakker

Een 80-jarige inwoner van Naarden is gisteravond op brute wijze overvallen en beroofd. De overvaller drong zijn woning binnen en ging er snel vandoor met onder meer de auto van het slachtoffer. 

Woningoverval Naarden
Bewoner (80) gewond bij woningoverval in Naarden Inter Visual Studio/Daniëlle Rood

Als er rond 23.10 uur bij de bewoner van de Johan Willem Frisolaan wordt aangebeld, doet hij zonder argwaan de deur open. De man voor de deur valt hem direct aan, waarna er een worsteling ontstaat waarbij de bewoner enkele klappen incasseert.  

De man raakt daarbij gewond. In het tumult verzamelt hij enkele persoonlijk eigendommen van de man, waaronder zijn autosleutels. Dan slaat hij op de vlucht met de auto van het slachtoffer. 

Kenteken

De man blijft gewond achter in de hal van zijn woning, maar is nog wel in staat om het alarmnummer te bellen, waarop er direct ambulance en politie naar zijn woning wordt gestuurd. Ook voert de politie zijn kenteken in de zoeksystemen in, in de hoop de auto en de overvaller te traceren. 

Woningoverval Naarden
Bewoner (80) gewond bij woningoverval in Naarden Inter Visual Studio/Daniëlle Rood

Met succes, want zo'n drie kwartier later zien sureveillerende agenten op de A16 in de regio Rotterdam de auto rijden. De politie gaat erachteraan en geeft de man een stopteken. Dat negeerde hij. Wel ramt hij een politieauto. Niet veel later crasht hij, stapt uit en vervolgt zijn vlucht te voet. 

Waarschuwingsschoten

Lang duurde dat niet, want de politie had hem snel ingehaald. Toch verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij stribbelde zelfs zo erg tegen dat de politie zich genoodzaakt zag enkele waarschuwingsschoten te lossen.  

Uiteindelijk hebben agenten hem onder controle gekregen en meegenomen naar het bureau, waar hij is vastgezet. Het onderzoek naar de overval gaat door. Het slachtoffer is na behandeling in het ziekenhuis opgevangen door familie. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren