ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Een 'klets-lintje' om gesprekjes aan te jagen: Wat vinden Hilversummers daarvan? | NH Gooi
  • Thema Het weer
  • Maandag 08 april om 20:02 | bijgewerkt: dinsdag 09 april om 12:46 uur
  • Noor van Scherpenzeel
NH Nieuws

Vanaf nu kunnen Hilversummers hem écht dragen: het 'kletslintje'. Door deze op te spelden kunnen inwoners laten zien dat ze openstaan voor een gesprek met onbekenden. Volgens de initiatiefnemers moet het mensen 'weer verbinden'. "We hopen dat mensen weer écht contact met elkaar zullen maken, niet alleen via de telefoon."

Onbekenden starten een gesprek dankzij de 'kletslintjes'
Onbekenden starten een gesprek dankzij de 'kletslintjes' Heber Tielrooy

Initiatiefnemers en vrijwilligers van Stichting Present Hilversum, de Vrijwilligerscentrale en Hilversummers.nl zijn sinds zondag gestart met de campagne 'Let's meet'. Op straat delen ze zogenoemde kletslintjes en praatpalen uit, in de hoop dat Hilversummers weer écht met elkaar gaan praten.

Kletslint of praatpaal 

Vorige maand werd het idee al aangekondigd. Toen vertelde initiatiefnemer Eva Drager van Stichting Present dat ze zelf moeite had met contacten maken toen ze in Hilversum kwam wonen. "Ik woonde ineens in een nieuwe stad en dacht: en nu?"

Een kletslintje of praatpaal had haar toen goed kunnen helpen, vindt ze zelf. Daarbij moet het eenzaamheid verminderen en mensen 'van hun telefoon afhalen'. "Ik denk dat met elkaar in gesprek zijn veel belangrijker is dan scrollen op je telefoon".

Wat de Hilversummers van het idee vinden, is te zien in bovenstaande video.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren