ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bouw op plek oude gemeentehuis Muiden mag voorlopig doorgaan ondanks bezwaren buurt | NH Gooi
  • Thema Wonen
  • Dinsdag 06 oktober 2020 om 14:51
  • Sjoerd Stoop

MUIDEN - Er mag alvast gebouwd gaan worden aan een appartementencomplex op de plek van het oude gemeentehuis van Muiden. Buurtbewoners proberen dat plan tegen te houden, omdat ze vinden dat het hun buurt te veel aantast. De Raad van State heeft een verzoek van de buurt om de bouw tot nader order te blokkeren van tafel geveegd. 

Het voormalige gemeentehuis van Muiden
Google Streetview

Op de plek van het oude gemeentehuis van Muiden moeten 41 sociale huurappartementen gaan komen. Het gemeentehuis staat leeg sinds de gemeente Muiden samen met gemeenten Bussum en Naarden fuseerden tot de gemeente Gooise Meren. 

Buurtbewoners hebben problemen met het plan. Ze klagen over verlies aan uitzicht en zonlicht als er een groter appartementencomplex voor terugkomt. Vooral het verlies aan zonlicht zou op bepaalde momenten flink zijn. De buurt wil dat woningcorporatie Het Gooi en Omstreken het plan aanpast, zodat hun overlast meevalt. De woningcorporatie weigert dat, omdat het plan dan financieel niet meer haalbaar is. 

Verlies zonlicht aanvaardbaar

De Raad van State ging gisteren niet in het bezwaar van de buurt mee. De rechter stelt dat het verlies aan zonlicht voor de nabije buren aanvaardbaar is. Volgens de rechter is het plan op dat punt al aangepast om de overlast voor de buurt zoveel mogelijk te beperken. Ook zijn er maatregelen genomen om ervoor dat zorgen dat bewoners van het nieuwe complex straks niet bij hun overburen naar binnen kunnen kijken. 

De zaak van de buurt bij de Raad van State is overigens nog niet afgerond. De buurt heeft een zaak aangespannen om het bestemmingsplan van het bouwplan op te schorten. De Raad van State geeft pas aan het eind van dit jaar haar eindoordeel.

De spoedprocedure die nu liep, was om ervoor te zorgen dat de bouw tot die uitspraak tegengehouden kon worden. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken kan met deze uitspraak alvast voor eigen risico starten met de bouw van het complex. 

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren