ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent VVD-fractievoorzitter Wiegel: Boersen had niet hoeven aftreden | NH Gooi
  • Regio Blaricum
  • Zaterdag 20 februari om 16:54 | bijgewerkt: zondag 21 februari om 12:21 uur
  • Daan Visser

BLARICUM - Ondanks de kritiek die VVD-fractievoorzitter René Wiegel had op het functioneren van wethouder Boersen, hoefde zij van hem niet per se te vertrekken. "Wij wilde graag met haar de discussie aan, maar dat is ons niet gegund." Dat laat hij weten in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag. 

Verantwoordelijk wethouder Liesbeth Boersen-de Jong in gesprek met een bewoner van de wijk Bouwvenen
Verantwoordelijk wethouder Liesbeth Boersen-de Jong in gesprek met een bewoner van de wijk Bouwvenen Gemeente Blaricum

Wiegel vond een krappe meerderheid, van 8 van de 15 raadsleden, waarmee hij een interpellatiedebat kon aanvragen. Opvallend was dat hij de eenmansfracties, die normaal coalitiegezind zijn, mee kon krijgen. Met dit middel kon hij de wethouder oproepen tot een debat waarin hij twaalf kwesties wilde aankaarten die zouden aantonen dat Boersen slecht gehandeld heeft. 

Op deze manier hoopte VVD'er Wiegel met de partijen D66, Democratisch Alternatief Blaricum en twee andere eenmansfracties uitleg te krijgen en te zorgen dat Boersen beter omging met de Blaricummers.

"De ruis die in het dorp ontstaan was, moest op deze manier gekanaliseerd worden", legt Wiegel uit. "Er zijn een aantal ontwikkelingen geweest waar burgers het niet mee eens zijn. Dan moet je proberen alsnog draagvlak te creëren." Volgens de fractievoorzitter heeft Boersen dat niet goed gedaan. 

Koninklijke weg

Uiteindelijk kwam het debat er niet en hield Boersen de eer aan zichzelf. "Ze heeft de koninklijke weg gekozen. Dat is haar te prijzen. Het is op persoonlijk vlak altijd heel vervelend, maar het is in dit geval het beste." 

De partij van Boersen, de Blaricumse Partij, heeft laten weten het Larense raadslid Maria Klingenberg van Liberaal Laren voor te dragen als opvolger. "Ik hoop dat zij een poging kan wagen om het vertrouwen binnen Blaricum kan herstellen." 

Luister het hele interview terug via deze link
NH Gooi Zaterdag heeft ook Liesbeth Boersen uitgenodigd om te reageren. Zij zag hiervan af. Wel liet ze weten dat ze zich niet kon vinden in de kritiek.

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Weekend Live

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren