ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Onsportief? Hockeyers Bloemendaal en Laren stoppen opeens met spelen bij 'perfecte stand' | NH Gooi

Onsportief? Hockeyers Bloemendaal en Laren stoppen opeens met spelen bij 'perfecte stand'

  • Maandag 31 januari 2022 om 15:08 | bijgewerkt: om 15:35 uur
  • Redactie

De zaalhockeyers van Bloemendaal en Laren hebben op een wel heel opvallende manier degradatie uit de hoofdklasse weten te voorkomen. Bij een 4-3 stand, op zo'n anderhalve minuut voor het laatste fluitsignaal, stopten beide teams opeens met spelen. 

Bloemendaalse hockeyclub HCB
Bloemendaalse hockeyclub HCB|HCB

Met de 4-3 eindstand zouden namelijk zowel Bloemendaal als Laren niet degraderen uit de hoogste zaalhockeyklasse. Dit in tegenstelling tot Ring Pass uit Delft, dat door deze eindstand juist wel degradeerde. 

Bij een andere eindstand zou óf Bloemendaal, óf Laren degraderen. Dus gooiden beide teams het op een akkoordje. De hockeydames van Ring Pass moesten het bizarre tafereel vanaf de tribune toezien.

Bekijk hieronder de bizarre beelden. Tekst gaat verder.

De trainer van Ring Pass was na afloop van de wedstrijd woedend, zo blijkt uit een interview met Hockey.nl. "Dit komt alles behalve sportief over", aldus Marc van Geest. "Speel die bal dan nog op z’n minst op en neer. Dat zou ze sieren."

Bastiaan van Veelen en zijn assistent Maarten Bosman van Laren zeggen tegen de website 'te begrijpen' dat het teleurstellend is voor Ring Pass om zo te degraderen. "Maar we durven ook te stellen dat zij waarschijnlijk hetzelfde hadden gedaan als zij in onze schoenen hadden gestaan. Er is niks onreglementairs gebeurd. Don’t blame us dat we niet voor de 4-4 gingen."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie