ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Naarden-Vesting gaat op slot tijdens evenementen: door vele auto's nu te gevaarlijk | NH Gooi
  • Regio Naarden
  • Woensdag 28 september om 16:09
  • Sjoerd Stoop

Naarden-Vesting gaat op slot voor autoverkeer tijdens evenementen. Dat gebeurt omdat er nu vaak gevaarlijke situaties ontstaan door de vele auto's samen met de vele bezoekers op de smalle straten van de vesting. Voor bewoners komt er als proef een 'evenementenpas'. 

Bord Naarden
Bord Naarden Adobe Stock

De vesting van Naarden is normaal gesproken al best druk met auto's: elke dag rijden er 6.500 auto's door het centrum van de stad. De helft daarvan rijdt alleen door Naarden heen en stopt er niet. 

Als er een evenement is wil dat nog wel eens voor gevaarlijke situaties zorgen met autoverkeer en voetgangers op de rijbaan. De gemeente noemt het lopen op de rijbaan van onder meer de Marktstraat tijdens sommige evenementen zelfs 'erg gevaarlijk'. 

Proef

Voor acht evenementen per gaat de vesting van Naarden vanaf nu op slot voor autoverkeer. Voor bewoners en ondernemers geldt er wel een uitzondering: zij mogen wel met hun auto door de vesting rijden. Voor hun komt er een evenementenpas. Verkeersregelaars controleren op drie punten het verkeer of ze zo'n pas hebben. 

De maatregelen worden genomen als proef. De proef loopt tot halverwege volgend jaar. Daarna wordt er gekeken of de maatregelen werken en of ze definitief gaan gelden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren