ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bandenwissel betekent lang wachten: ook Gooise garages hebben het hartstikke druk | NH Gooi
  • Thema Werk
  • Dinsdag 28 november 2023 om 14:28
  • Erik Bootsman

Op het moment dat het kouder wordt en de eerste sneeuwvlokken dreigen te vallen wil iedereen tegelijk zijn banden laten wisselen. Zomerbanden er af en de winterbanden er onder. Garages in het Gooi komen om in het werk en de wachtlijsten worden langer.

Garage autobanden
NH Nieuws/ Sjoerd Hilarius

Wie nu nog een garage zoekt om zijn banden te laten wisselen moet goed zoeken. Er zijn nog garages in het Gooi die binnen 2 weken tijd hebben. Maar een belronde langs garages leert dat dat er niet veel zijn. De meeste garages hebben een wachtlijst.

"Ik heb van mijn baas de opdracht om iedereen buiten de deur te houden"
receptioniste autogarage in Bussum

Als we bellen met een garage in Bussum zegt de receptioniste; Sorry meneer. "Ik heb van mijn baas de opdracht om iedereen buiten de deur te houden. Het is bij de garage zo druk dat we er echt niets bij kunnen hebben. " Vergelijkbare reacties krijgen we bij veel garages in het Gooi.

Maanden wachten

Ook bij een grote landelijke bandenwisselaar moeten we lang wachten voor een afspraak. De eerste mogelijkheid om terecht te kunnen is eind januari 2024. Twee maanden wachttijd dus. 

Lichtpuntje

Maar er zijn toch nog garages met een kortere wachttijd. Wie de moeite neemt om eens goed rond te bellen kan geluk hebben en over 2 weken al terecht om winterbanden gemonteerd te krijgen. Wie plannen heeft om op wintersport te gaan en nog banden moet wisselen kan beter snel een afspraak maken. Op zomerbanden de sneeuw in lijkt geen goed plan.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

40UP Beat

Gisteren om 23:00.

Terugluisteren