ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 'Sportieve zomer' van start op de Bibian Mentel Playground in Loosdrecht | NH Gooi

'Sportieve zomer' van start op de Bibian Mentel Playground in Loosdrecht

  • Donderdag 01 augustus om 11:00 | bijgewerkt: om 11:13 uur
  • Erik Bootsman

De 'sportieve zomer' is van start gegaan op de Bibian Mentel Playground. Twee jaar geleden werd de playground aan de rand van Loosdrecht geopend, zodat iedereen, met of zonder fysieke uitdaging, kan sporten. Woensdagmiddag werd de sportzomer feestelijk geopend. 

Erik Bootsman

De Bibian Mentel Playground bestaat uit een pumptrack (een geasfalteerde crossbaan waar mensen doorheen kunnen steppen, fietsen, skaten of boarden) en een inclusieve speeltuin. Daarnaast beschikt de pumptrack over een speciale baan die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en waar beginners op kunnen oefenen. 

"Samen staan we sterk en hopen wij dankzij hun positiviteit de wereld anders naar mensen met een uitdaging te laten kijken", vertelt Floris Meijer, ambassadeur van de Bibian Mentel Foundation. Zelf zit hij in de rolstoel, maar hij laat zich daar niet door tegenhouden wanneer hij tijdens een rolstoelvaardigheid-clinic over de baan scheurt. 

Bibian Mentel

Bibian Mentel is de oprichter van de Bibian Mentel Foundation, voorheen Mentelity Foundation, een stichting die zich inzet voor gelijke kansen voor mensen met een lichamelijke uitdaging, schrijfster van drie boeken en motivational speaker. Een gewoon meisje dat uitgroeide uit tot “nationale held”, door het leven en de wereld altijd toe te lachen, door altijd te stralen en voor te gaan in de kunst van het genieten.

Bibian won 128 gouden medailles, werd zeven keer Nederlands Kampioen, zeven keer wereldkampioen en drie keer paralympisch kampioen. Ze was ridder in de orde van Oranje Nassau, werd in 2014 en 2018 gekozen tot sportvrouw van het jaar, kreeg twee keer de Chapeau en won tevens de titels Held van het Jaar, Stoerste vrouw van Nederland, Meest Positieve Nederlander en kreeg postuum de Fanny Blankers Koen prijs.

In maart 2021 overleed Bibian op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.