ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hockeybond in afwachting van onderzoek rondom vermeende matchfixing | NH Gooi

Hockeybond in afwachting van onderzoek rondom vermeende matchfixing

  • Woensdag 02 februari 2022 om 14:50 | bijgewerkt: om 14:54 uur
  • Stef Swagers

Het was zondag een bijzonder tafereel aan het einde van de zaalhockeywedstrijd tussen de vrouwen van Bloemendaal en Laren. De Noord-Hollandse teams besloten in de laatste anderhalve minuut stil te blijven staan, waardoor ze beide zeker waren van handhaving. Vandaag reageert de hockeybond op het voorval.

Zaalhockey: Bloemendaal
Laurien Boot van HC Bloemendaal|Orange Pictures

Bloemendaal won de wedstrijd met 4-3. Bij een andere eindstand zou óf Bloemendaal, óf Laren degraderen. Ring Pass Delft werd nu de klos. "De KNHB betreurt deze gang van zaken. Wedstrijden in het algemeen, maar vooral ook wedstrijden die beslissend zijn ten aanzien van kampioenschappen, promotie en degradatie dienen hockeyend en met strijd beslecht te worden en niet op deze manier", staat in de verklaring van de hockeybond.

Instituut Sportrechtspraak

Ring Pass Delft heeft maandag een verzoek ingediend bij de hockeybond om het Instituut Sportrechtspraak (ISR) in te schakelen. De KNHB heeft Ring Pass Delft laten weten dat de club zelf naar het ISR moet stappen "om de onafhankelijkheid van het proces zo maximaal mogelijk te waarborgen".

"Mocht het ISR vinden dat er sprake is van matchfixing, dan kan het ISR alleen maatregelen opleggen tegen individuen of verenigingen"
Verklaring KNHB

"Vanzelfsprekend wil ook de KNHB dat elke competitie een eerlijk en sportief verloop kent. De KNHB zal het verloop van deze zaak daarom nauwgezet volgen. Mocht het ISR vinden dat er sprake is van matchfixing, dan kan het ISR alleen maatregelen opleggen tegen individuen of verenigingen."

"In dat geval zal de KNHB vervolgens op basis van het actuele Bondsreglement vaststellen welk gevolg dit zou kunnen hebben voor de betreffende wedstrijd én eventuele nadelige gevolgen voor andere betrokken individuen of verenigingen", aldus de hockeybond.

De KNHB liet aan NH Sport weten het voorlopig hierbij te willen laten.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via tikfout@nhmedia.nl